Bursa’nın Içme Suyunu Kirleten Madenin Faaliyetleri Durduruldu

Bursa’da yaşayan 2 milyon insanın su ihtiyacının karşılandığı Doğancı Barajı’nda maden ocağının sebep olduğu kirlilik...

Bursa’da yaşayan 2 milyon insanın su ihtiyacının karşılandığı Doğancı Barajı’nda maden ocağının sebep olduğu kirlilik sorunu çözüldü. Vali Şahabettin Harput, ilgili maden ocağının eksiklikleri giderene kadar faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı.

Valili binasında basın açıklaması yapan Şahabettin Harput, Doğancı Barajı'nın, SPK firmasının işlettiği maden sonucu çok ciddi bir kirlenme ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Kirlenmenin tamamiyle bu işletmeden kaynaklandığının BUSKİ ve DSİ’nin raporları ile ortaya konulduğuna dikkat çeken Harput, şöyle konuştu: “Dün aldığım kararla, BUSKİ ve DSİ’nin tespit ettiği bir kısım eksikliklerin giderilmesi tamamlanıncaya kadar bu maden işletmesinin faaliyetinin durdurulması konusunda yazı ile konuyu ilgililere ilettim. Doğancı Barajı bizim hayatımız. Bursa’nın, 2 milyon insanın içme suyunun kirlenmesine müsaade etmemiz mümkün değildir. Herkes yaptığı işi kanuna usule uygun yapmak zorundadır.”

Reklam
Reklam

SIRADA YÜCE MADENCİLİK VAR

Mustafakemalpaşa ilçesi Kabulbaba köyünde de böyle bir sorun yaşandığını ifade eden Harput, şu bilgileri verdi: “Burada da Yüce Madencilik'in faaliyetlerinden kaynaklı geniş tarım alanlarının kirlendiği şeklinde şikayet vardı. İlgili kurumlara talimat verdim, inceleme yapıldığını belirterek, “Oradaki madenciliğin de faaliyetini bu problemler çözülünceye kadar durduracağız.” dedi.

Türkiye’deki mermer faaliyetlerinin yaklaşık yüzde 30’unun Bursa bölgesinden çıktığına işaret eden Harput, bunun ciddi bir servet olduğunu, ancak yasaların ön gördüğü tedbirlerin bir milim aksadığının görülmesi halinde anında faaliyeti durduracaklarını dile getirdi.

ŞEVKETİYE BARAJI SIZDIRMIYOR

Vali Harput, Şevketiye Barajı’nın sızdırdığı yönündeki iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını söyledi. Konuyu Devlet Su İşleri ile görüştüğünü belirten Harput, DSİ’nin bu barajdan hiçbir şekilde sızıntı olmadığı yönünde kendisine bilgi verdiğini kaydetti. Harput, teknik kurumların verdiği bilgilere itibar etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: