Bursa’nın ilk ve tek köpek parkı Nilüfer’de hizmete girdi

Bursa’nın Merkez Nilüfer İlçesinde Bursa’nın ilk, Türkiye’nin ise örnek 'Can Dostlar Köpek Parkı' açıldı.Belediyesi sadece...

Bursa’nın Merkez Nilüfer İlçesinde Bursa’nın ilk, Türkiye’nin ise örnek 'Can Dostlar Köpek Parkı' açıldı.
Belediyesi sadece insanlar için değil, evcil hayvanlar için de sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor. Nilüfer Belediyesi sadece insanlar için değil, evcil hayvanlar için de sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor.
2003 yılında Hayvan Hastanesi Evcil Hayvan Oteli ve Barınma Merkezi'nin kurulduğu ilçede “bütün canlıların yaşama hakkına saygı” ilkesiyle örnek çalışmalara imza atan Nilüfer Belediyesi, Bursa’nın ilk köpek parkını 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde hizmete açtı. Köpeklerin parklara girişinin yasaklanmasının ardından hayvan severlerin istekleri doğrultusunda Altınşehir Mahallesi Erdoğan Binyücel Caddesi’nde, köpekler için park projesi geliştiren Nilüfer Belediyesi, bu alanda insanların sadık dostu köpekler için gerekli tüm detayları da uyguladı.
Evde köpek besleme alışkanlığının yaygın olduğu Nilüfer’de daha açılışı yapılmadan hayvan severler tarafından kullanılmaya başlanan park, Türkiye’de bu alandaki ilk örneklerden birini oluşturuyor.
Parkın açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, benzerine Barcelona’da tanık olduğu; "Can Dostlar Köpek Parkı'nın açılışının kendisine mutluluk verdiğini belirtti. Başkan Bozbey, parkın Nilüfer Belediyesi’nin canlıların yaşam hakkına duyduğu saygıya işaret ettiğini söyledi.
Köpek sahiplerinden köpeklerini parkın dışında tasmasız dolaştırmamasını isteyen Bozbey, parkın temizliği konusunda Nilüferlilerden destek beklediğini söyledi. Başkan Mustafa Bozbey, "Parkı hayvan severlere emanet etmenin huzuru içinde, tesisin oluşumunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Törene katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muhsin Özlükurt ise özellikle son yıllarda belediyelerin hayvanların yaşamlarını kolaylaştıran birçok başarılı çalışmaya imza attığını vurgulayarak, Nilüfer Belediyesi ve Başkan Mustafa Bozbey’i başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.
Hayvanları Koruma Derneği Şube 2. Başkanı Selma Alkan da Nilüfer Bele
Toplam 1900 metrekarelik alanda yapılan köpek parkında, 345 metrekarelik bir yaya yolu, 3 çeşme, 2 fıskiyeli süs havuzu, 2 kum kavuzu, 12 adet köpek oyun ünitesi ve çeşitli bilgilendirme tabelaları yer alıyor.
“Can Dostlar” adı verilen parkın açılmasıyla, her gün evcil dostlarını yürüyüşe çıkaran Nilüferli hayvan dostları da köpekleriyle keyifli zaman geçirebilecekleri bir mekana kavuşmuş oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz