Bursa’nın imar anayasasını uzmanlar oluşturuyor

Bursa’nın tüm konularının uzmanlar tarafından konuşulduğu ‘1/100000 Ölçekli İl Çevre Düzeni Planı’nın bilgilendirme toplantılarında, ‘Kentsel...

Bursa’nın tüm konularının uzmanlar tarafından konuşulduğu ‘1/100000 Ölçekli İl Çevre Düzeni Planı’nın bilgilendirme toplantılarında, ‘Kentsel riskler, bölgesel kalkınma, doğal çevre ve tarihi mirasın korunması’ konuları değerlendirildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’na göre ortaklaşa hazırlanan ‘1/100000 ölçekli Bursa İl Çevre Düzeni Planı’ çalışmaları şeffaf ve katılımcılık esasıyla devam ediyor.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) gerçekleştirilen toplantılara, kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin ve meslek odaların temsilcileri katıldı. Sektörel ve tematik konuların ele alındığı toplantılarda, ‘Kentsel riskler, bölgesel kalkınma, doğal çevre ve tarihi mirasın korunması’ konuları uzmanlar tarafından konuşuldu.
Katılımcıların konular hakkında bilgi, birikim ve önerilerini paylaştıkları toplantılarda, kentin öncelikleri belirlendi. Aralık sonuna kadar devam edecek olan toplantılar sonucunda planlama kararlarına götürecek stratejik kararlar alınacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz