Bursa'nın kabusu olan tacizciye yarım asır hapis

Bursa'da toplam 13 kişiye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen özel güvenlikçi, 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bursa'da su içme bahanesiyle girdiği evlerde 3'ünün yaşı küçük toplam 13 kişiye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen ve son girdiği evde su içtiği bardaktaki parmak izinden yola çıkan ekipler tarafından yakalanan sanık, toplam 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, çoğunun yaşı küçük 13 kişiye "cinsel saldırı, basit cinsel istismar ve konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından toplam 120 yıla kadar hapsi istenen 38 yaşındaki Y.Y., son defa hakim karşısına çıktı. Su isteme bahanesiyle kapı zillerini çaldığı evlere girerek 3'ünün yaşı küçük toplam 13 kişiye zorla cinsel istismarda bulunmakla suçlanan özel güvenlikçi sanık Y.Y., son sözünde, "Benim iddia edilen olaylarla alakalı hiçbir bilgim yok. Uzun süredir tutukluyum. Tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Mahkeme, birçok mağdurenin ruh sağlıklarının bozulup bozulmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun beklenmesinin yargılamayı uzatacağı kanaatine vararak 38. celsede kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, yaşları 18'den küçük 3 mağdurenin cinsel istismardan sonra ruh sağlığının bozulmasını göz önünde bulundurdu. Sanığın, 3 ayrı "basit cinsel istismar" suçundan toplam 45, 5 ayrı "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 3 ve bir kişiye yönelik cinsel saldırı suçundan da 2 yıl hapsine karar verildi. Sanığın Z.Y.’ye yönelik “cinsel saldırıya teşebbüs” suçundan ise beraatine hükmedildi.

Bu arada mahkeme, sanık Y.Y.’nin 8 ayrı kişiye yönelik eylemlerinin mağdurlarla alakalı Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporun gelmeyişini göz önünde bulundurarak tefrik kararı verdi. Sanık önümüzdeki günlerde, bu 8 mağdurla alakalı eylemlerinden dolayı tekrar hakim karşısına çıkacak.

Polis, 5 yıl önce mayıs ayında başta merkez Osmangazi ilçesine bağlı Başaran Mahallesi olmak üzere birçok mahallede evlere girip kadın ve kız çocuklarının kabusu haline gelen sapığın yakalanması için alarma geçti. Mağdurlardan alınan eşkal doğrultusunda robot resmi çizilen şüpheli, her geçen gün eylemlerine bir yenisi daha ekledi. Zillere bakarak ev sahibinin ismini öğrenen zanlının, bir tanıdık olduğunu söyleyip kapıyı açan kadınlardan su istediği belirlendi. Ekipler, zanlıyı son olarak girdiği S.K.'nın evinde su içtiği bardaktaki parmak izlerinden yola çıkarak yakaladı. Zanlının parmak izi, Kars’ta 15 yaşında bir genci bıçakladığı için parmak izi alınan Y.Y. ile uyuşunca “Kabus 16’ adlı operasyonu başladı. Tacizci, evine yapılan şok baskınla yakalandı.

Reklam
Reklam

Öte yandan sanık Y.Y.'nin annesi R.Y.'nin, 18 Haziran 1996 yılında kocası O.Y.'yi öldürdüğü öne sürüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: