Bursa'nın Sıcakhazinesinin Meyvelerini Toplama Zamanı Geldi

Bursa'nın sıcak hazinesi olarak nitelendirilen jeotermal su, şehre hızlı bir şekilde yayılıyor. Mevcut 25 konaklama...

Bursa'nın sıcak hazinesi olarak nitelendirilen jeotermal su, şehre hızlı bir şekilde yayılıyor. Mevcut 25 konaklama tesisinin yanı sıra aralarında bir sağlık kurumunun da bulunduğu 18 tesis da bu sıcak sudan yararlanacak. Bu tesislerin 10'una sıcak su verilmeye başlanırken, Odunluk Mahallesi'nde bulunan 8 tesise de bu yıl içinde sıcak su hizmeti verilecek.

Bursa'nın yitirilmiş termal özelliğini tekrar kazanması için yürütülen çalışmalar hız kazandı. Bursa'da irili ufaklı 25 tesiste bulunan termal suya 18 yeni tesis daha kavuşuyor. İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan Bursa Jeotermal A.Ş., sıcak su konusunda kolları sıvadı. Şehrin çeşitli bölgelerinde yaptırılan sondajlardan gelen olumlu sonuçlar, termal su konusunda hedefleri yüksetti. İlk Almira Otel ile ile başlayan sıcak su hizmeti Bursa'da dalga dalga yayılıyor. Jeotermal A.Ş.'nin şimdiki hedefi 25 tesiste kululanılan sıcak su tesisini 43'e çıkarmak. 18 tesisin 10'unun hat döşeme çalışmaları tamamlandı. Jeotermal A.Ş. rotayı Odunluk Mahallesi'nin arkasındaki yeni kurulan ve Bursa'ya ayrı bir değer katan tesislere çevirdi. Sağlık turizmi konusunda önemli adımların atıldığı Bursa'da Jeotermal A.Ş., ilk etapta Odunluk Mahallesi'ndeki 8 tesisi sıcak su ile kavuşturacak. Bir özel hastanenin ve otellerin bulunduğu bu projede, sıcak su kullanımı daha da yaygınlaşacak. Proje kapsamında Kültürpark'taki sıcak su deposuna ek olarak Polis Evi yakınlarında depo inşa edilecek.

Reklam
Reklam

PROJE TAMAM SIRA İCRATTA

Valilik yetkililerinden alınan bilgiye göre, Odunluk Mahallesi'ndeki 8 tesise yapılan sıcak su borularının döşeme çalışmaları kısa bir süre içinde başlayacak. Projenin 2012 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Şimdiye kadar toplam bin 500 kapasiteli 25 tesise ulaşan sıcak su, yeni yapılan ve yapılacak 2 bin 500 yataklı tesislerle birlikte daha da yayılacak. 2012 yılı içinde tesislere bağlantı yapılacağını belirten yetkililer, Odunluk Mahallesi'ndeki tesislere yaklaşık 2 kilometre hat döşenecek. Polis Merkezi'ne yapılacak olan sıcak su deposunun planları bitme aşamasında olduğunu kaydeden yetkililer, hatların döşenmesiyle birlikte bu deponun hizmete açılacağını kaydetti. Odunluk Mahallesi'ndeki 8 tesise yapılacak hat işlemlerinin yaklaşık 1,5 milyon liraya bal olacağı öğrenildi. Saniyede 88 derece debiye sahip sıcak suyun metreküp maliyetinin 3,5 TL olduğu belirtildi.

SICAK SU İSTİYORLAR

İl Özel İdaresi, sadece konaklama tesisleri değil, hastane ve rezidanslara da sıcak su vermeyi hedefliyor. Gelen başvuruları değerlendiren yetkililer, Bursa'da sıcak suyun yayılması adına önemli adımlar attıklarını söylediler. Yetkililer, Nilüfer'de yapılan Sheraton Otel, yeni hizmete giren Crown Plaza ve Gold Majestik'in yanı sıra Holiday İnn otellerine de sıcak su vermeyi programladıklarını kaydettiler. Bir kadın doğum hastanesinin de talepte bulunduğu sıcak suyu iki rezidans da kullanmak istiyor. Yetkililer, yapılacak olen yeni yatırımlarla termal suya sahip konaklama tesisi sayısının yüzde 100'e yakın artacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: