Bursa’nın Tarihini Ayağa Kaldırmak Için 12 Milyon TL’lik Yeni Kaynak

Bursa Valisi Şahabettin Harput, tarihi eserlerin restorasyonu için 12 milyon liralık yeni bir ödenek ayırdıklarını...

Bursa Valisi Şahabettin Harput, tarihi eserlerin restorasyonu için 12 milyon liralık yeni bir ödenek ayırdıklarını açıkladı. Bursa’nın zengin bir mirasa sahip olduğunu belirten Harput, “Bize düşen görev, o muhteşem mirası bütün asaletiyle korumaktır." dedi.

Bursa’nın en önemli belirleyici vasfının tarih, kültür ve medeniyetler şehri olduğunu belirten Vali Şahabettin Harput, “Asırlar ötesinden gelen pek çok kültür ve medeniyetin muhteşem mirasını bütün canlılığı ve asaletiyle sinesinde taşıyan bir şehirdir Bursa. Dolayısıyla biz böylesine güzel bir şehrin yöneticileri ve bu şehirde yaşayan insanlar olarak, sahip olduğumuz bu zenginliğin farkında olmak ve bunu iyi değerlendirmek zorundayız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu zenginliğin korunup yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini anlatan Vali Harput, şunları söyledi: “Bu, aynı zamanda bizim bu şanlı mirası bırakan ecdada karşı bir vefa görevidir, bir kadir bilirlik görevidir. Bu manada, valiliğimiz İl Özel İdaresi ve Büyükşehir Belediyesi, Kültür Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğümüz kendi imkânlarıyla Bursamızda sürekli tarihi eserlerin restorasyonu, ayağa kaldırılması, bakımı, onarımında ciddi bir çaba içindeyiz.”

Özellikle İl Özel İdaresi olarak, 2011 ve 2012 yılları için öngörülen Özel İdare bütçesinden yapılan, tarihi onarım ve restorasyonla ilgili bilgi paylaşımında da bulunan Harput, şöyle devam etti: “2011 ve 2012 yılında toplam bugüne kadar 14 milyon TL’lik bir nakdi, başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere diğer belediyelerimize tarihi eserlerin restorasyonuyla ilgili verdik. Birçok eser, bu kapsamda restore edildi. Şu an dağıtımı yapılıp henüz kullanılmayan ve kullanılmakta olan 8 milyon 270 bin TL yeni dağıtıldı.”

Bunun devam edeceğini anlatan Vali Şahabettin Harput, “Bu yıl ayrıca, 12 milyon TL’lik ayrı bir aktarılabilir rakam önümüzde nakit olarak söz konusu. Bunun da bu tarih itibariyle bize müracaat eden belediyelere dağıtımını planlamış bulunuyoruz. Aslında bu destek sadece projelerin hayata geçirilmesine değil, projenin yapımına da destek vermekteyiz.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Her türlü tarihi eserin onarımı için destek olmaya çalıştıklarına dikkat çeken Vali Şahabettin Harput, “Belediyelerimizin, bu yönde gelecek taleplerini de değerlendirerek, yeni ödeneklerle bu çalışmaları takviye etmeye devam edeceğiz. Eğer 2008 yılında İngiltere Kraliçesi Elizabeth buraya geldiyse, Bursa’ya yeşil Bursa diye gelmedi. Modern Bursa diye gelmedi. Bursa’nın tarihi kimliğini görmeye, Osmanlı’nın mührünü görmeye, Osmanlı'nın, 130 yıl başkentlik yapmış Bursa’sının o ilk döneminin estetik mimarisini görmeye geldi. Bunun asaletini hayranlıkla seyretmeye geldi.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: