Bursa'nın trafik sorununu yeni köprüler çözecek

Bursa'da, şehir içi trafiğin yükü, yapılacak yeni köprülerle azaltılacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi, özellikle büyükşehir sınırlarına...

Bursa'da, şehir içi trafiğin yükü, yapılacak yeni köprülerle azaltılacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi, özellikle büyükşehir sınırlarına sonradan bağlanan bölgelerdeki ihtiyacı karşılayamayan köprülerin modernize edileceğini duyurdu.
Büyükşehir sınırlarına sonradan bağlanan yerleşim birimlerindeki dar, bakımsız ve ihtiyaca cevap vermeyen köprüleri mercek altına alındı.
Bu kapsamda Özlüce Köprüsü inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Ulaşım sorununu bir bütün olarak ele aldıklarını ve ihtiyacı karşılamayan dar köprülerin sağlıklı hale getirilmesi için de yoğun çaba harcadıklarını belirten Başkan Altepe, “Bu konuda ‘hangi kurum sorumlu’ diye düşünmeden hemen projelerimizi hazırlayıp, çalışmaları başlatıyoruz. Özellikle yapılaşma yoğunluğunun artmaya başladığı Özlüce bölgesindeki bu köprü de aynı tek aracın geçişine imkân sağlaması yüzünden ihtiyacı karşılayamıyordu. Mevcut köprünün yakınına yaptığımız bu modern ve geniş köprü aynı zamanda yakın bir gelecekte ana artere bağlanacak. Bu sayede bir araç köprüden geçerken, karşıdan gelen aracın köprübaşında beklemesine gerek kalmayacak.” diye konuştu.
Başkan Altepe, yenilenen Özlüce Köprüsü'nün kısa zamanda tamamlanacağını belirterek, çalışmalar kapsamında 7 merkez ilçedeki tüm köprülerin mercek altına alındığını da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz