Bursa’nın Yüzde 45’i Orman

"Yeşil" unvanlı Bursa’nın yüzde 45’ini ormanlar oluşturuyor. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, ormanlarının...

"Yeşil" unvanlı Bursa’nın yüzde 45’ini ormanlar oluşturuyor. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, ormanlarının karbon tutma kapasitesinin yaklaşık 33 milyon ton, oksijen üretimininse yılda 3,5 milyon ton olduğunu söyledi. Müdürlüğün nisan ayı koordinasyon toplantısı, Vali Şahabettin Harput’un da katılımıyla yapıldı.

Toplantıda ormanların önemine dikkat çeken Vali Harput, Türkiye’nin orman örtüsü bakımından yeterli olmadığını ancak Bursa’nın durumunun iyi olduğunu ifade etti. Harput, “Aldığımız haberler, her sene orman örtüsünün daha da genişlediği yolunda. Çok ciddi bir orman tahribatını biz yapmışız, bugün bedelini hep beraber yaşıyoruz. Bursa Orman Teşkilatı'nın çok güzel çalışmalarını yakından takip ediyor ve destek veriyorum, çünkü orman insana huzur veriyor, sıkıntısını alarak ilaç gibi geliyor. Sıkıntılı zamanlarımda orman, çiçek bahçesi ya da hoş bir musiki benim ilacımdır. Ormana ne kadar değer versek, yeterlidir diyemeyiz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Orman Bölge Müdürü Coşkun ise şu bilgileri verdi: “Bursa’da 42 milyon metreküp kadar orman servetimiz var. Bunlar her yıl hacim olarak 1 milyon 250 bin metreküp artıyor. Biz de bunun yaklaşık yüzde 50’sini, yani 635 bin metreküpünü bakım, seyreltme, ferahlandırma maksadıyla alıyoruz. Ormanlarımız her yıl daha iyiye gidiyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: