Bursaray'ın Kestel Hattı Seferleri Mart Ayında Başlayacak

 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları son aşamaya gelen Bursaray Kestel Hattı'nda yolculu seferler mart ayında başlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları son aşamaya gelen Bursaray Kestel Hattı'nda yolculu seferler mart ayında başlayacak. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da ulaşım sorununu raylı sistem yatırımları ile çözmek amacıyla bu dönem programda olmamasına rağmen inşaatına başlanan 7 duraklı 8 kilometrelik Bursaray Kestel Hattı'nın Hacivat Durağı'nda incelemelerde bulundu. Kentte konforlu ulaşıma büyük önem verdiklerini belirten Altepe, "Bursa'nın en önemli projelerinden Bursaray hattının Kestel etabında sona gelindi. Ulaşılabilir ve sağlıklı bir kent için yatırımlarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda en önemli ve köklü çözümü kesintisiz ulaşımla yani raylı sistemlerle sağlıyor. Şehrin bir başından diğer tarafına ulaşım, raylı sistemlerle daha da pratik bir hale geliyor" ifadesini kullandı. Altepe, bu dönemde Üniversite ve Emek hatlarının tamamlandığını hatırlatarak, şunları kaydetti: "Bu dönemde projelendirdiğimiz Bursaray Kestel Hattı'nın da sonuna geldik. Şu an inşaatı son aşamaya gelen Kestel Hattı duraklarında çalışmalar da büyük oranda tamamlandı. Raylar döşendi, istasyonlardaki imalatlar da bitiyor. Kentin doğusunu batıyla buluşturacak hafif raylı sistem, ulaşıma nefes aldıracak. Artık son düzenlemeler yapılıyor. Arabayatağı'ndaki mevcut hatla yeni yapılan hattın birleştiği yerde bulunan ve bugüne kadar bağlantıya engel olan üst geçit de kaldırılarak yerine yenisi trafiğe engel olmayacak şekilde yapıldı. Arabayatağı ile Bursaray doğu etabının da bağlantısı birkaç gün içinde bitmiş olacak." Çalışmalarda test sürecine gelindiğini aktaran Altepe, araçların testlerinin ardından sisteme verilecek enerjiyle deneme seferlerinin de şubat sonu gibi başlayacağını, mart ayında da yolcu taşımaya başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: