Bursaspor, Alt Yapıdan 5 Oyuncuyu Profesyonel Yaptı

Bursaspor, alt yapısında yetişen 45 oyuncuyla 3'er yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nde...

Bursaspor, alt yapısında yetişen 45 oyuncuyla 3'er yıllık profesyonel sözleşme imzaladı.

Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nde gerçekleştiren törene, alt yapı oyuncuları Batıcan Aday, Furkan Soyalp, Mert Ilıman, Sühely Çetin ve Ozan Tufan, Vakıfköy Orhan Özlesek Tesisleri’nde Alt Yapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Kocaman, Gençlik Geliştirme sorumlusu Faruk Korkmaz ve takım antrenörü Musa Öztrük’ün katıldı.

İmza töreninde konuşan Necmettin Kocaman, alt yapıda yıldızı parlayan oyunculara imza attırmaktan mutlu olduklarını söyledi. Kocaman, şöyle konuştu: "Bugün 5 arkadaşımızı profesyonel yapacak olan 3 yıllık sözleşemeye imza attırıyoruz. Bütün oyuncularımıza hayırlı olsun diyorum. Alt yapımıza yapmış oldukları yatırımlar için bütün hocalarımıza ve yönetimimize çok teşekkür ediyorum. Kupalar bizim için bir araçtı amaç Bursaspor A takımına hazır ve kaliteli oyuncular yetiştirmek. Biz her zaman ifade ettiğimiz gibi Türkiye’nin bahsettiği, Avrupa’nın bahsettiği ve hatta dünyanın bahsettiği oyuncuları çıkacaktır bu alt yapı. Bununda söylerken başta Ertuğrul hocamıza güvenerek söylüyorum. Bu zamana kadar genç oyunculara şans vermiştir bundan sonrada şans verecektir. Yaşadığımız şampiyonluklar bir tesadüf değildir. Çalışmanın bir ürünüdür Vakıfköy’de çalışan herkese çok teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

"BURSASPOR'UN ÖNÜ AÇIK"
İmza atan 5 oyuncu ile gurur duyduğunu belirten Korkmaz, "Hayırlı olsun diliyorum hepsine. Bu sene 7 oyuncumuz A takım ile antrenmana çıkacak. 4 yıldır yaptığımız emeğinin karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki 4 yıl Bursaspor’un önün çok açık olacağını düşünüyorum. UEFA kriterleride devreye girecek bu yüzden alt yapıya gereken önemi vermeye devam edeceğiz. İmza atan oyuncularıma başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

U-17 takımıyla iki senedir şampiyonluk yaşayan antrenör Musa Öztürk ise şunları dile getirdi: "Şampiyonluklar bizim içim amaç değil araç. Gerçek şampiyonluğun bu olduğuna inanıyorum ben. Kupa kaldırmaktan daha önemli. Oradaki anlardan çok daha mutluyum şuan. Ayrıca takım arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarının yanında olmak istedileri. Bu güzellikler sürecek. Bursaspor şampiyonluk değil şampiyonluklar kazanacaktır."

İmza töreninde konuşan genç oyuncular, Bursaspor camiasına profesyonel futbolcu olarak katıldıkları için heyecanlı olduklarını söyleyerek, A takıma çıkmak ve Bursaspor’da kalıcı olmak için daha çok çok çalışacaklarını dile getirdiler. İmza töreninin ardında iki sene üst üste şampiyon olan U-17 takımı oyuncuları, bu başarılarını pasta keserek kutladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: