Bursaspor-Beşiktaş Maçı Öncesindeki Olaylara Ilişkin Davada Verilen Karara Tepki

Bursasporlu bir taraftar grubu, Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylarla ilgili davada verilen kararı protesto etti.

Bursasporlu bir taraftar grubu, Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylarla ilgili davada verilen kararı protesto etti. Bursa Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup yeşil-beyazlı taraftar, ellerinde dövizler ve yeşil beyaz renklerle örtülmüş bir tabut taşıdı. Adliye önünde grup adına basın açıklamasını okuyan tribün lideri Mehmet Güzelsöz, söyleyecek çok şeyleri olduğunu belirtti. Güzelsöz, 90'dan fazla arkadaşlarının 2 yıldan fazla bir süredir yargılandığını ifade ederek şunları söyledi: "Sürecin başlarında aylarca cezaevinde yattık. Daha önceki yıllarda DGM'de yargılanmıştık. Bunu yaşayan yine tek biz olmuştuk. En başta örgüt suçlamasıyla yargılanmaya çalışıldık. Bursa şehri ve Bursaspor camiası ne yazıkki bu kardeşlerimize o zaman sahip çıkmadı. Buradaki bazı kardeşlerimizi de belki yeniden cezaevine yollamak zorunda kalacağız. Bunu hak etmediğimizi düşündüğümüz ve ne suç işlediğimizi sormak için buraya geldik." Futbolda her zaman günah keçisi olarak kendilerinin görüldüğünü savunan Güzelsöz, "Hep sahipsiz kaldık ama gıkımızı çıkarmadık. Ama sonuç hiç değişmiyor, yine olan bize oluyor. Artık yeter diyoruz. Bizden başka herkes uslu çocuk, bir biz suçluyuz. Bu masala ancak çocuklar inanır" ifadesini kullandı. Basın açıklamasının ardından kurulan sehpada cansız mankeni asan taraftarlar, omuzlarında tabutla ve slogan atarak kent meydanına kadar yürüdü. 12 Temmuz'da görülen davada, Bursa'da 7 Mayıs 2011'de Bursaspor ile Beşiktaş arasında yapılması gereken Spor Toto Süper Lig maçı öncesi çıkan olaylara karıştığı iddiasıyla yargılanan 92 sanıktan 20'si beraat etmiş, 66'sına verilen hapis cezaları ertelenmiş, 6'sı ise 10 yıl 7 ay 27'şer gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz