Bursaspor, Final Biletini Almak İstiyor

Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final mücadelesinde yarın karşılaşacağı Eskişehirspor'u geçerek final vizesini almak istiyor.

Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final mücadelesinde yarın karşılaşacağı Eskişehirspor'u geçerek final vizesini almak istiyor.

Bu yılki öncelikli hedefini Ziraat Türkiye Kupası'nı almak olarak belirleyen ve kupayı müzesine götürmek isteyen Yeşil-beyazlı ekibin İzmir'de oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak zorlu mücadelede Eskişehirspor karşısında galibiyetten başka düşüncesi yok. İki ekip daha önce Türkiye Kupası'nda 5 kez karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlı ekip bu karşılaşmalarda 3 kez galibiyet sevinci yaşarken, 2 karşılaşmada ise rakibine boyun eğdi. Bursaspor'da yıldız oyuncu Ozan İpek'in uzun süren sakatlığının ardından tekrar formasına kavuşacak olmasından dolayı sevinç yaşanırken, Yeşil-beyazlıların zorlu mücadelede en büyük kozu yine Şilili golcüsü Sebastian Pinto olacak.

Reklam
Reklam

TARAFTAR İZMİR'E AKACAK

Türkiye Kupası'nda 12 yıl aranın ardından yarı finale çıkma başarısı gösteren Bursaspor'da, Yeşil-beyazlı taraftarlar takımlarını İzmir'de yalnız bırakmayacak. Her iki takım için ayrılan 30 bin kişilik kontenjanın dolması beklenirken, zorlu maç öncesi otobüs organizasyonlarına büyük rağbet var. Dün itibariyle otobüs sayısının 167'ye yükseldiği kaydedilirken, bu sayının 200'e ulaşması bekleniyor.

1986 YILINDA KUPAYI MÜZESİNE GÖTÜRDÜ

Yeşil-beyazlı ekip, Türkiye Kupası'nı 1986 yılında Altay ile oynadığı final karşılaşmasını kazanarak müzesine götürdü. Bursaspor ayrıca Türkiye Kupası'nda 1970-71, 1973-74 ve 1990-91 sezonlarında da final oynadı. Ocak 2009'dan bu yana Bursaspor'un teknik direktörlüğünü yürüten Ertuğrul Sağlam, futbolculuk döneminde 1997-1998 sezonunda Beşiktaş forması ile Türkiye Kupası'nı kazandı.

Ziraat Türkiye Kupası'na 3. turdan katılan Bursaspor, sahasında Şanlıurfaspor'u 4-1 yenerek eleme başarısı gösterdi. 4. turda deplasmanda Bugsazspor'u uzatmada 2-0 ile eleyen yeşil beyazlılar, tarafsız sahada oynanan çeyrek final maçında da Sivasspor'u da 4-1 yenerek yarı finale yükseldi. Sebastian Pinto ve Turgay Bahadır üçer golle Bursaspor'un kupada attığı 10 golde en çok imzası olan oyuncular olurken, zorlu yarı final mücadelesinde de Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın en büyük kozu Bursaspor forması

Reklam
Reklam

altında çıktığı 16 maçta 10 gol atma başarısı gösteren Sebastian Pinto olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: