Bursaspor Lider Fenerbahçe'nin Karşısında

Cemal EKENTOK/BURSA, ESKİ TAKIMLARINA KARŞI OYNAYACAKLAR Geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında İstanbul'da Fenerbahçe’yi 3-0 yenerek tarihi bir başarıya imza atmayı

Cemal EKENTOK/BURSA, ESKİ TAKIMLARINA KARŞI OYNAYACAKLAR
Geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında İstanbul'da Fenerbahçe’yi 3-0 yenerek tarihi bir başarıya imza atmayı başaran yeşil beyazlı takım, yarın saat 20.00’de başlayacak karşılaşmaya puan almak için çıkacak. Karşılaşmanın ilginç özelliklerinden birisi ise geçtiğimiz sezon Bursaspor formasısıyla toplamda 37 gol ve 26 asist yapan Brezilyalı golcü Fernandao, Volken Şen, Ozan Tufan ile Şener Özbayraklı, Fenerbahçe için eski takımlarına karşı ilk kez mücadele edebilecek.
ÜSTÜNLÜK FENER’DE
Fenerbahçe ile Bursaspor, ligde bugüne kadar 92 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe bu maçların 47’sini, Bursaspor ise 13 mücadeleyi kazanırken 32 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Yeşil beyazlılar, Fenerbahçe’yi ligde en son 22 Şubat 2010’de yenerken Bursaspor'un başında teknik direktör olarak yine Ertuğrul Sağlam vardı. Bursaspor bugüne kadar rakibi ile deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda 35 yenilgi alırken sadece 6 defa galip geldi.
HAKEM ŞİMŞEK
Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak olan karşılaşmayı Trabzon Bölgesi üst klasman hakemlerinden Barış Şimşek yönetecek. Yardımcılıklarını ise Mustafa Emre Eyisoy, Mehmet Cem Hanoğlu yapacak, dördüncü hakem ise Serkan Gençerler olacak. Mücadelenin ilave hakemliklerini ise Volkan Bayarslan ile Kutluhan Bilgiç yapacak. Barış Şimşek, bugüne kadar Fenerbahçe’nin 5, Bursaspor’un ise 17 maçını yönetti.
BURSASPOR’DA SAKAT VE CEZALI YOK
Yeşil beyazlı takımda sakatlığı geçen tecrübeli savunma oyuncusu Tomas Sivok ile kırmızı kart cezası sona eren Felipe Josue, teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın şans vermesi halinde forma giyebilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: