Bursaspor, maçlarının naklen yayınlanmasını istiyor

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, bu sezon ve diğer sezonlarda yeşil-beyazlı takımın tüm maçlarının naklen yayınlanmasını Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ve yayıncı kuruluştan talep ettiklerini bildirdi.

Yazıcı, kulübün, "www.bursaspor.org.tr" adresli resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, büyüyen futbol endüstrisi içerisinde kulüplerin en önemli gelir kaynaklarından birinin "maç yayın hakları" olduğunu belirtti.
Maçların yayın hakkı kadar maçların naklen yayınlanmasının kulüp gelirleri üzerinde oldukça etkili olduğunu vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti: "TFF, geçtiğimiz haftalarda Sivasspor maçlarının naklen yayınlanmasına izin vererek futbol endüstrisini büyütme yolunda önemli ve çok doğru bir adım atmıştır. Biz de Bursaspor camiası olarak taraftarlarımızın, şehrimizin ve takımımızın uzun yıllara yansıyan potansiyellerini düşünerek bu sezon ve diğer sezonlar tüm maçlarımızın naklen yayınlanmasını TFF ve yayıncı kuruluştan talep ediyoruz. TFF ve Kulüpler Birliği çerçevesinde her zaman örnek gösterilen İngiltere Premier Ligi'nde tüm maçlar naklen yayınlanmaktadır ve ortaya çıkan ekonomi malumdur."
Yazıcı, her kulübe eşit mesafede olan TFF'nin, kendi taleplerini de olumlu karşılayacağına olan inançlarının tam olduğunu sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam