Bursaspor Taraftarına Bdp’li Kadınlardan Tepki

ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir’de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi bir grup kadın, İstanbul Kadıköy’de...

ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir’de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi bir grup kadın, İstanbul Kadıköy’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaşanan olaylara sebep olduklarını iddia ettikleri Bursaspor Kulubü taraftarlarının cezalandırılmasını istedi.

Adalar mevkiinde toplanan grup adına konuşan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eskişehir Eş Başkanı Nurten Açıkyüz, olaylar nedeniyle Bursapor’un kapatılması gerektiğini savundu. Kadıköy’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan gruba Fenerbahçe maçı için İstanbul’a giden Bursaspor taraftarının saldırdığını ve 10 kadının yaralandığını anlatan Açıkyüz, olayı holigan saldırısı olarak değerlendirmedikleri belirterek, “Saldırganlar hiçbir şey olmamış gibi akşam tribünlerde maçı izledi. Futbol Federasyonu başta olmak üzere bütün yetkili kurumların saldırının cezasını vermesini istiyoruz. Bursaspor Kulübü’nün kapatılması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: