Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam: 2010 ruhuna ihtiyacımız var

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yeşil-beyazlı ekibin başarılarının sürmesi için 2010 ruhunu yakalaması gerektiğini söyledi....

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yeşil-beyazlı ekibin başarılarının sürmesi için 2010 ruhunu yakalaması gerektiğini söyledi. İstedikleri transferleri yaptıklarını kaydeden Sağlam, gelen futbolcuların takıma kısa sürede uyum sağlaması durumunda çok daha başarılı sonuçlar alacaklarını kaydetti. Sağlam ilk 4 içerisinde yer almak için mücadele edeceklerini ifade etti.
Bursaspor’un Pazar günü karşılaşacağı Kayserispor maçı öncesinde yeni dönem hedefleri hakkında gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Ertuğrul Sağlam, ligdeki zirve yarışında var olabilmeleri için takıma takviyeler yaptıklarını söyledi. Tecrübeliri doğrultusunda futbolcu aldıklarını dile getiren Sağlam, şunları söyledi: “Elde ettiğimiz tecrübeler ışığında, yaşadığımız gerçekler doğrultusunda bazı oyuncuların gitmesine karar veriyoruz. Bazı oyuncuları kadromuza dahil ediyoruz. Gelen oyuncularda bazı sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Bunları bir sonraki dönemde gidermeye çalışıyoruz. Bu dünyada hiçbir takım gösteremezsiniz ki, yapmış olduğu transferlerde yüzde yüz isabet sağlasın. Bunu zaman zaman biz de yaşıyoruz, ama yapmış olduğumuz hamlelerin hepsinde, tabi ki takımın gerçekleri doğrultusunda hareket etmeye çalışıyoruz. Takımın başarılı olması için hareket ediyoruz. Bu yıl da öyle yaptık. Biz eksik bulduğumuz mevkilere yeni oyuncular dahil etmeye çalıştık. Sezon bittiğinden sonra yaptığımız transferlerle, takımın yaş ortalamasını düşürdük. Gelecek senelerdeki planlamanın da başlangıcını yaptık. Basser, Tagoe, Sestak onlara nazaran biraz daha tecrübeli. En son kattığımız Musa ile beraber çok genç oyuncuları kadroya dahil etmeye çalıştık. Genç olurken, aldığımız oyuncuların hepsinden de gelecek adına takıma katkı sağlamalarını beklerken, ekonomik anlamda da değerli oyuncuları kadromuza dahil ettik. Bu hem takımın yapılanması açısından, hem de kulübün ekonomik yapısı açısından bize güç kazandıracak hamlelerdi. İnşallah Allah hem bu oyuncu kardeşlerimizi, hem de bizi utandırmasın. Sezon bittikten sonra ayrılan arkadaşlara daha önce teşekkür ettik. Daha sonradan ayrılan arkadaşlara da teşekkür etmek istiyorum. Bize yapmış oldukları katkılardan dolayı. İnşallah bundan sonraki dönemde gönüllerince olur ve burada yapamadıklarını şimdi gittikleri yerde yaparlar. Bu hafta sonu lig başlıyor. Takımda yeni katılan arkadaşlarla çalışma imkanı bulamadık. İnşallah yarın akşam bütün arkadaşlarımızın burada olmasını umuyoruz. Tagoe, Sestak, Basser, N'Diaye, Bangura, bütün arkadaşlarımız yarın akşam takımla beraber çalışmalarını düşünüyoruz.”

Reklam
Reklam

İSTEDİĞİMİZ TRANSFERLERİ YAPTIK
Antrenörlerin iyi oyuncular almak isteyeceğini ifade eden başarılı teknik adam, “Kulübün bazı gerçekleri var. Bu gerçekler doğrultusunda yönetim kurulumuza ve başkanımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu sezon bizim için farklı bir yapılanmanın doğrultusunda, önemli oyuncuları kadromuza kattık. Özellikle kulübümüz ekonomik imkanları sonuna kadar kullandı ve çok farklı bir kimliğe büründü artık Bursaspor. Bugün birçok büyük takımın almak istediği, Avrupa'dan bahsediyorum, kadrosuna katmak istediği oyuncuları biz kadromuza kattık. Tüm oyuncular kendi milli takımlarında oynayan oyuncular. Uzun bir aradan sonra inşallah kendi milli takımımıza da oyuncu gönderirsek, buradan 8-9 oyuncunun milli takımlara gittiğini göreceğiz. İnşallah bu oyuncular kaliteleri doğrultusunda takıma katkılarını kısa zamanda ortaya çıkarırız. İstediğimiz transferleri yaptık. Bazıları geç oldu ama futbol piyasasında bizim gibi ekonomik olarak iyi olmayan kulüpler bazı şeyleri kısa sürede yapamıyorlar. Transferin oluşması için yeterli şartların olması gerekiyor. İyi bir transfer dönemi geçirirken başkan ve yönetimimize teşekkür ediyorum. Bu transferler belli bir maliyet çıkardı. Bundan sonraki dönem takımlarına sahip çıkmaları, maddi manevi desteklerini eskisinden biraz daha vermeleri gerekiyor. Birliktelik içerisinde çok güzel bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Bu sezonki hedeflerinin ilk 4 içerisinde yer olmak olduğunu anlatan Sağlam, “Hedefimiz ilk 4 içerisinde, şampiyonluk grubu içinde olabilmek. Bu doğrultuda taraftarımızla beraber, camiada bize katkı sağlayan dinamiklerimizle beraber iyi bir sezon geçirmeyi temenni ediyoruz. Geçtiğimiz sezon zaman zaman sıkıntılar yaşadık ama bizim 2010 ruhunu tekrar ortaya çıkarmamız gerekir. Bu konuda herkesin üzerine düşen sorumluluğu almasını istiyorum. 2011-12 sezonu Bursaspor'a da hayırlı olur.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

BEŞİKTAŞ TARAFTARI BURSA’YA GELMELİ
Spor Toto Süper Ligi'nin 3. haftasında oynanacak Beşiktaş maçına siyah beyazlı taraftarların gelmesini istediğine vurgu yapan başarılı hoca, şöyle devam etti: “Sayın valimiz bir açıklama yaptı. Ben valimizin yapmış olduğu açıklamaya katılıyorum. Yasaklarla hiçbir yere varamayacağımız ortada. Bu yasakların ortadan kalkması gerekiyor. Bu yasakları ortadan kaldırmak için de futbolun içinde bulunan her birimin, futbolu yöneten tüm grupların bu tür bir beraberliğe hazır olması gerekiyor. Uygun ortam oluşturulursa, Beşiktaş seyircisinin takımlarını desteklemesi, bizim taraftarlarımızın destek vermesi şansını her takım taraftarının hak ettiğine inanıyorum. Futbolun güzelleşmesi açısından, son yaşanan olaylardan sonra eski kalitesine ulaşması açısından, futbolun içinde bulunan tüm herkesin daha fazla sorumluluk alması gerekiyor. Beşiktaş'ta 8 yıl kaldım. Benim için tabi önemli bir yer. Bir tarafta Bursaspor ile hayatımızın en güzel günlerini yaşıyoruz. İki camia da önemli. Husumetin kalkması için iki camiaya da nazımın geçeceğine inanıyorum. Üzerimize bir görev düşüyor. En fazla rahatsız olanların başında geliyorum. Bu husumetin ortadan kaldırılması için gelişme olacaksa bizim öne çıkmamız gerekecektir. Yetkim, sorumluluklarım, çözüm konusunda nasıl bir sorumluluk almamı gerektiriyorsa onu alacağım. Kimsenin darılmaması, güvenmemesi gerektiğini de çok samimi bir şekilde ortaya koyuyorum.”

Reklam
Reklam

SERCAN VE VOLKAN’A BAŞARILAR DİLERİM
Ertuğrul Sağlam bir gazetecinin 'Sercan ve Volkan ile ilgili sadece Anderlecht maçında mı karar verdiniz' şeklindeki sorusuna karşılık şu cevabı verdi: “Bu arkadaşlarımızla alakalı transfer gündemleri her sezonun başında ortaya çıkıyordu. Bu sezonun sonunda da vardı. Biz tabi birçok şeyin hem onlar açısından hem de bizim açımızdan daha güzel olabileceğini düşündüğümüz için gündemleri ortadan kaldırdık. Ama öyle bir karar almamız gerektiğini düşündüm. Hem kendileri açısından, gittikleri kulüpler ve bizim açımızdan hayırlı olabileceğini düşündüğümüz olayın içine girdik. Onlar da inşallah kendilerini ifade ederler. Ama bunu yapmamız gerekiyordu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz