Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam'dan Taraftara Sitem

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Bursa, rakipler için 'en kolay deplasman' haline geldi. Kimsenin Bursaspor'a küsme lüksü olamaz" dedi

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Bursa, rakipler için 'en kolay deplasman' haline geldi. Kimsenin Bursaspor'a küsme lüksü olamaz" dedi

Sağlam, takım kaptanı Ömer Erdoğan ve son haftalardaki performansla dikkatleri üzerine çeken Ferhat Kiraz ile Bursa Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen panele katılarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Konuşmasında taraftarların maça ilgi göstermemesine sitem eden Sağlam, sezon başından beri 10 binin üzerinde taraftara karşı maç oynamadıklarını vurgulayarak, "Bursa, rakipler için 'en kolay deplasman' haline geldi. Kimsenin Bursaspor'a küsme lüksü olamaz. Yok, 'Twente'ye yenildik' diye takımına küsme olamaz. Hani nerede; 'yensen de yenilsen de taraftarız' tezahüratı" değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Bursaspor'un son 3 yılda önemli başarılara imza attığını, her yıl Avrupa kupalarına katılma hakkı elde ettiğini anımsatan Sağlam, camianın bu süreçte çok güzel günler yaşadığını, kendisinin de çok düzgün bir ekiple bütünlük içinde çalışma fırsatı bulduğunu, bu birlik ve bütünlüğün kent geneline yayılmasıyla başarının geldiğini belirtti.

Sağlam, taraftarlara açık antrenmanlarda çok güzel görüntülerin ortaya çıktığını vurgulayarak, "Bir bakıyorduk 60 yaşındaki ninemiz torunuyla atkısıyla gelmiş, o duyguyu bizimle yaşıyordu. Herkesin sorumluluk aldığı ve gönülden istediğini ortaya koymasıydı. Çok güzel bir ekip çalışması ortaya çıkarttık ve bizden çok daha güçlü takımları geride bıraktık" diye konuştu.

Şampiyonluğun ardından üçüncülük ve beşincilikler elde ettiklerini, Türkiye Kupası'nda final oynadıklarını hatırlatan Sağlam, "Sonraki senelerde istenilen bütünlüğü elde edemedik. 'Biz istersek, şampiyonluk senesindeki birlik ve bütünlüğümüzü ortaya koyarsak, bundan sonraki senelerde daha büyük başarılar ortaya koyabiliriz. Benim isteğim, şehrini seven, kulübünü seven herkesin sorumluluk alması, sorumluluk bilinci içinde hareket etmesidir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Sağlam, bir öğrencinin, "Devre arasında takıma transfer yapacak mısınız, Ozan İpek ne olacak-" sorusuna, "Devre arasında takıma katkı yapacağız. Belki ayrılanlar da olacak. Ama pazar günü çok önemli bir maçımız var. Şimdi açıklamamız motivasyonu bozabilir. Ama tabii ki takıma takviye yapmayı istiyoruz. Başkanımızla, yöneticilerimizle konuşuruz, gereken takviyeleri yaparız. Ozan İpek konusunda çok kolay olmasa da böyle bir karar aldık. Şu aşamada takıma dönmesi mümkün değil. İnşallah o da kendini tekrar ortaya koyabileceği bir kulübe gider. Hem kendisi hem Bursaspor bu işten kazançlı çıkar" yanıtını verdi.

-"Kulübün ekonomik olarak güçlenmesi lazım"-

"Şampiyonluk sizi doyurdu mu, bundan sonraki hedefiniz nedir-" sorusunu ise Sağlam, şöyle yanıtladı:

"Bizi tatmin etmedi ama her sene şampiyon olmak kolay değil. Bir Galatasaray peş peşe şampiyon oldu. Bir ara Beşiktaş oldu. Sonraki dönemde olmadı. Her sene şampiyon olan yok. Bir takım bir sene şampiyon oluyor, ertesi sene 5. oluyor. Ama bizim durumumuza baktığımız zaman bir Anadolu takımının ekonomik gerçekleri içinde ortaya koyduğumuz başarıyı göz ardı etmemek lazım. 'Şampiyon olacak' demek kolay değil. Rakiplerimiz gidiyor 10 milyon Avro'yu verip toplam maliyeti 20 milyon Avroluk 3 oyuncu alabiliyor. Ama biz saha içinde mücadelemizi yaparken, kulübün de ekonomik olarak güçlenmesi lazım. Şehrin de destek olması lazım."

Reklam
Reklam

Bir gazetecinin, "Serdar'a Galatasaray'dan teklif geldiği söyleniyor. Serdar satılacak mı-" sorusuna Sağlam, "Serdar Aziz ya da başka oyuncuyla birçok takım ilgilenebilir ama bizim şuanda takımda oynattığımız ve faydalandığımız oyunculara gönderme niyetimiz yok. Takıma takviye yapmayı düşünüyoruz, faydalandığımız oyuncuyu bırakmayacağız" cevabını verdi.

Sağlam, "Sercan Yıldırım'ın eksikliğini hissediyor musunuz-" sorusunu yönelten öğrenciye, "Akrabalık var mı-" diye esprili bir karşılık verdi.

-"Taraftara şampiyonluk yetti mi-"-

Kaptan Ömer Erdoğan bir öğrencinin, "Şampiyonluk sizi doyurdu mu-" sorusuna şu yorumu yaptı:

"Bu soruyu taraftarlara sormamız gerekiyor. Şampiyonluk insanlara yetti mi, nasıl bir beklentileri var- Bize yetmedi. Biz her sene şampiyonluk yarışında iddialı olmak için kendimize hedef koyuyoruz. Avrupa kupalarında edindiğimiz şanssız tecrübeyi olumluya çevirip daha başarılı dönem geçirmek istiyoruz. Bir de bir gerçek var, şampiyonluk grubundan fazla arkadaş aramızda kalmadı. Yeni gelenler de şampiyonluğu tatmadı. Hepsinin hedefi yine şampiyonluğa oynamak. Bizim açımızdan doyum ya da isteksizlik yok."

Reklam
Reklam

Bir öğrencinin şike konusunu hatırlatması üzerine Ömer, "Ben 15 yıldır ligde futbol oynuyorum, bugüne kadar ne şikeye ne teşvik primine şahit oldum. Açıkçası yapıldığına inanmıyorum. Yapan varsa da cezasını çekecektir. Bunlara başvurulmadan da şampiyonluklar elde edilebileceğini herkese gösterdik" dedi.

Ferhat Kiraz da bu sene çok büyük bir kulübe, şampiyon takıma geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Sezon başında bunun bilincindeydim ama kendimi çok gösteremedim. Zaman geçtikçe kendime olan inancım arttı. Kendimi biraz gösterdim. Amacım sürekli kadroda yer almak. Terimin son damlasına kadar şampiyonluğa katkı yapmak istiyorum. Bundan sonraki hedefim milli takım olur. Şu anda çok iyi bir hocayla, çok iyi bir kaptanla ve çok iyi oyuncularla çalışıyorum. Çok iyi bir ortam buldum. Bu ortamda da daha iyi hedeflere hep beraber yürümek istiyoruz."

Muhabir: Ömer Ercan / Vedat Yücebaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz