Bursaspor, uzun yıllar hep zirve takımı ve Avrupa’da oynayan kulüp olacak

Bursaspor Sportif Direktörlüğü görevine getirilen Yardımcı Antrenörlerden Birol Berkem, Bursaspor'u uzun yıllar hep zirve takımı...

Bursaspor Sportif Direktörlüğü görevine getirilen Yardımcı Antrenörlerden Birol Berkem, Bursaspor'u uzun yıllar hep zirve takımı ve Avrupa’da oynayan bir kulüp haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.
Berkem, teknik kadrodaki görevlerinin yanı sıra idari anlamda da bir görevlendirme yapıldığını dile getirdi. Teknik heyetin içindeyken de Ertuğrul Sağlam’ın verdiği görev ile bu tür işleri kendisinin yaptığını belirten Berkem, artık bunun biraz daha resmi olacağını kaydetti.

YÖNETİM İLE TEKNİK HEYET ARASINDA KOORDİNASYON SAĞLANACAK
Daha önce alt yapısını hazırladıkları kurumsal anlamda bir takım gelişmelerin devamını sağlayacaklarını vurgulayan Berkem, şu bilgileri verdi:
“Bir izleme komitesi oluşturduk, 1,5 seneden beri. Bu sene bölgesel scoutlarımıza bir de yurt dışını ekledik. Almanya’da bir arkadaşımızı konuşlandırdık. Bu da Bursaspor’un gelecekteki oyuncu yatırımları açısından çok iyi sonuçlar vereceğine inanıyorum. Bunu daha da çeşitlendirip, ileriki zamanlarda daha geniş platforma yaymak istiyoruz.
İzleme komitesi olduğu gibi bana bağlandı. Transferlerde bir takım enformasyon eksiklikleri oluyordu, bunlar ortadan kalkacak. Yönetim Kurulu üyelerimiz ile teknik kadro arasında koordinasyon sağlanacak. Futbolcu arkadaşlarımızla diyaloglar biraz daha gelişecek. Genel olarak Bursaspor’un kurumsallaşması anlamında bir hamledir.''

Reklam
Reklam

AVRUPA’DAKİ BİR ÇOK KULÜPLE İLİŞKİ KURULACAK
Bursaspor 2 senedir Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ne katıldığına dikkat çeken Berkem, şöyle devam etti:
“Bizim hedefimiz uzun seneler bunu böyle devam ettirmek, hep zirve takımı ve Avrupa’da oynayan bir kulüp haline getirmek. Bunun da yollarından birisi kurumsallaşma anlamında böyle bir operasyonun yapılmasıydı. Bu da uygun görüldü. Avrupa’daki bir çok kulüple de ilişki kurmak istiyoruz. Hatta başladığımız bir çok kulüp var. Bunlar bir Avrupa hatta dünya kulübü olma yolunda atılan adımlar.”
7 senedir Ertuğrul Sağlam’ın ekibinde Kayserispor, Beşiktaş’ta da çalıştığını hatırlatan Berkem, “Oralarda kolay değil, Bursa’da kolay değildi. Ama unutulmaz başarılar yaşadık herkesin emeğiyle. Allah bize nasip etti. Çok iyi olacağına inanıyorum. Bunun kulüp bazında olumlu yansımaları olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz