Bursaspor’dan Yalçın Dümer’e kınama

Bursaspor Kulübü Yalcın Dümer tarafından sunulan ‘Fanatik Web Tv’ sitesinde 15 Kasım tarihinde yayınlanan görsel...

Bursaspor Kulübü Yalcın Dümer tarafından sunulan ‘Fanatik Web Tv’ sitesinde 15 Kasım tarihinde yayınlanan görsel program sebebiyle kınama yayınladı.
Kulübün resmi internet sitesinde yer alan kınamada, programda, başkan, kulüp, taraftar ve camia aleyhine üslup ve ifadelerin yer aldığına dikkat çekildi.
Yazılı açıklamada şu görüşler dile getirildi: “Bu zat söz konusu programda maalesef maksadını aşarak ( belkide maksatlı biçimde ) Bursaspor aleyhine ağza dikkatli alınması gereken cümleler sarf etmiştir. Öncelikle söz konusu şahsın ve program sorumlularının şu hususları hatırlamaları gerekmektedir. Kulüp Başkanımız Sayın İbrahim Yazıcı, Türkiye – Hırvatistan milli müsabakası öncesi ve sonrası beyanatlarında bu müsabakanın Bursa’da oynanması dileklerini belirtirken hiçbir kulübü ve camiasını hedef almamış, aksine tüm kulüplerin manevi şahsiyetlerine saygılı ve sorumlu beyanatlarda bulunmuştur.
Milli müsabaka vesilesi ile Galatasaray kulübünün manevi şahsiyetine yapılan saldırı ve yorumlara da hiçbir aklıselim düşüncenin katılması mümkün değildir. 50 yıllık Bursaspor – Galatasaray dostluğu ve düzeyli rekabetine gölge düşürecek her türlü mülahazayı şiddetle kınıyor ve sahibine iade ediyoruz. Yakın geçmişte oynanan Ermenistan - Türkiye milli müsabakasında Bursa seyircisinin gösterdiği örnek centilmenlik ve destek hala milletimizin hafızasındadır.
Bursaspor seyircisinin 2010 yılında şampiyonlukla birlikte ayrıca Fair Play ödülüne hak kazanacak centilmenlikler ortaya koyması yine hafızalardan silinmeyecek örnek bir realitedir. 2011 mayıs ayında Bursaspor – Beşiktaş maçı öncesi yaşanan şiddet olayları asla bursa şehrine ve Bursaspor’a mal edilemeyecek olan küçük bir azınlığın ve provokatörlerin ortaya koyduğu maksatlı bir senaryodur bu olayların bir örneği geçen sezon İnönü Stadı'nın etrafında da Bursaspor seyircisine karşı yaşanmıştır. Tüm şehirlerimize bu ve buna benzer birçok olaylar yaşanması üzerine Sporda Şiddet Yasası ülkemizin gündemine girmiştir.
Hırvatistan ile Türkiye’de oynanacak maç öncesi bu maçın bir Anadolu kentinde oynanmasının bir çok açıdan daha avantajlı olacağı konusunda milli takım teknik direktörü ile milli futbolcuların beyanatlarının yanı sıra hemen tüm spor kamuoyu ve spor yorumcuları da aynı fikre sahipti.
Şüphesiz bu görüş sadece Kulüp Başkanımız İbrahim Yazıcı’nın direk görüşü değildi. Bu vesile ile sadece iyi niyetle ve samimiyetle milli müsabakanın bir Anadolu kentinde hatta Bursa’da oynanması hususunda genel görüşe uygun biçimde dileklerini gündeme getiren başkanımız aleyhine ağza alınmayacak yorumlar yapıp Bursaspor camiası şiddet camiası imiş gibi çirkin yorumlar sunan, kulübümüz takımımız ve taraftarlarımıza kısa tarihte yapılan haksız saldırıları hafızasından silerek kulübümüzü karalamaya çalışan Yalçın Dümer isimli şahsı ve bu haksız tutumunu açıkça kınıyor kendisinden açık özür beklediğimizi yasal haklarımızı da ayrıca kullanacağımızı önemle arz ediyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz