Bursaspor’un İstanbul’a Karşı Yüzü Gülmüyor

Bursaspor, bu sezon İstanbul takımları ile oynadığı 7 karşılaşmada 5 mağlubiyet, 2 beraberlik elde ederken,...

Bursaspor, bu sezon İstanbul takımları ile oynadığı 7 karşılaşmada 5 mağlubiyet, 2 beraberlik elde ederken, kalesinde ise 16 gol gördü.

Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda istikrarsız bir görüntü çizen Bursaspor, İstanbul takımları ile oynadığı karşılaşmalarda galibiyet yüzü görememesiyle dikkat çekti. Bu sezon Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda toplam 24 karşılaşmaya çıkan yeşil-beyazlılar, bu karşılaşmaların 7’sini İstanbul takımlarına karşı oynadı. Ligin ilk yarısında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 1-0 , Galatasaray’a 3-2 ve Kasımpaşa’ya 2-1’lik skorlar ile mağlup olan Bursaspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmalarda ise sahadan bir puan ile ayrılmıştı.

Reklam
Reklam

7 MAÇTA, 5 MAĞLUBİYET 2 BERABERLİK

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu’ndaki rakibi Fenerbahçe’ye her iki karşılaşmada da boyun eğen yeşil-beyazlılar, bu sezon İstanbul takımları ile oynadığı 7 karşılaşmada 5 mağlubiyet ve 2 beraberlik ile kötü bir grafik çizdi. Tarihi şampiyonluğun elde edildiği 2009-2010 sezonunda İstanbul ekiplerine karşı aldığı galibiyetler ile dikkat çeken yeşil-beyazlıların, eski görüntüsünden uzak olması da dikkat çekti.

İSTANBUL TAKIMLARINDAN 16 GOL YEDİ

Ligde ve kupada çıktığı 24 karşılaşmada kalesinde 29 gol gören yeşil-beyazlı ekip, İstanbul takımlarından ise toplamda 16 gol yedi. Fenerbahçe ile lig ve kupada oynadığı 3 karşılaşmada kalesinde 7 gol gören Timsah, Galatasaray ve Beşiktaş’tan ise ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmalarda 3’er gol yemişti.

Bursaspor'un bu sezon İstanbul ekiplerine karşı oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:

Bursaspor 0-1 İstanbul Büyükşehir Belediyespor

Galatasaray 3-2 Bursaspor

Bursaspor 1-1 Fenerbahçe

Bursaspor 1-2 Kasımpaşa

Beşiktaş 3-3 Bursaspor

Reklam
Reklam

Bursaspor 2-3 Fenerbahçe (Ziraat Türkiye Kupası)

Fenerbahçe 3-0 Bursaspor (Ziraat Türkiye Kupası)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: