Bursa'ya dökümcüler sitesi kuruluyor

BURSA (İHA) - Bursa'nın değişik semtlerinde faaliyet gösteren dökümcü esnafı, Ankara yolunda 200 dönümlük bir arazi satın alarak, dükkanlarını buraya taşıyayacak.

Metal Dökümcüleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin genel kurul toplantısı Esnaf Sarayı'nda gerçekleştirildi. 35 üyesi bulunan kooperatifin genel kuruluna 30 üye iştirak etti. Kooperatif Başkanı Hüseyin Yatıkçı, yerleşim birimleri arasında faaliyetleri mahzurlu olan dükümcülerin şehir dışına çıkarılmaları için belediye encümen kararının kendilerine tebliğ edildiğini, aleyhte açtıkları davayı kaybettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Yatıkçı, "Dökümcü esnafının bir sitede toplanması gerekiyor. Bu konuda yer arayışı içerisindeyiz. 200 dönümlük bir arazi bulup, alt yapıyı hazırladıktan sonra parselleri esnafımıza satacağız. Yer bulma konusunda Bursa milletvekilleri ile görüşmelerimiz oldu. Ankara yolunda veya Kestel yakınlarında Hazine'ye ait uygun bir yer bulup, üyelerimizin istediği büyüklüğe göre parselleyeceğiz. Bu yerler için tip projeler geliştirilip, ruhsatları alınacak. Bütün üyeler, bu standartlara uygun olarak dükkanlarını 2-3 yıl içinde kendileri inşa edecek. Şu anda 35 olan üye sayısını genel kuruldan sonra çok kısa sürede 70'e çıkartacağız. Bursa'da Küçük Balıklı, İsabey, Yunuseli gibi semtlerde sokak aralarında 100 civarında dökümcü faaliyet gösteriyor. 30 esnafımız da sanayi sitelerinde çalışıyor. Onları da bu siteye almak için kooperatifimize üye yapacağız" diye konuştu.

Bursa Esnaf Odaları Birliği Başkanı Arif Tak da, şehirde küçük sanayi sitesine büyük ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Bursa'da 12 bin esnaf faaliyet gösteriyor. Ancak bunların 5 bin tanesine mevcut iki küçük sanayi sitesinde yer bulabiliyoruz. 2 bin tanesinin çok küçük çapta olduğunu ve şehir içinde kalacaklarını düşünürsek, mahalle aralarında faaliyet gösteren 5 bin esnafımız için de site yapılması gerekiyor. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, belediyeden bir şehir plancısını görevlendirdi. Şehirde atıl olan, kullanılmayan uygun yerleri araştırıp, yeni sanayi siteleri kurulacak. Öncelikle şehir merkezinden çıkarılması gereken esnaflarımız buraya taşınacak. Bu arada, siz dökümcülerin de kooperatifinizi kurup, şimdiden paranızı hazırlamanız, önceliğin size verilmesine sebep olacaktır. Ayrıca kooperatif sisteminde değil, herkesin kendi imkanları ile yerlerini tamamlamaları önemli. Çünkü kooperatiflerde bazı üyeler zamanında ödeme yapamadığı için işin tamamlanması uzuyor. Bu arada, belediye yönetimi, yer bulunup, arsanın teminine kadar esnafların gündüz saatlerinde çalışmalarını sürdürmesi konusunda söz verdi" diye konuştu.

Reklam
Reklam