Bursa’ya DSİ’den 51 Milyon Liralık 3 Büyük Tesis

Bursa’da yapımı tamamlanan tarım ve enerji maksatlı 3 büyük tesisin açılışı 12 Aralık 2012’de canlı...

Bursa’da yapımı tamamlanan tarım ve enerji maksatlı 3 büyük tesisin açılışı 12 Aralık 2012’de canlı bağlantı ile Ankara'dan yapılacak. Tesislerin 51 milyon liraya mal olduğu bildirildi.

DSİ Bursa 1. Bölge Müdürü Sinan T.Sarıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, gölet ve sulama projeleri sayesinde mümbit arazilerin sulu tarıma kazandırılırken, HES ile de temiz, yerli ve yenilenebilir enerji üretimi sağlanacağını belirtti. Sarıoğlu, bu kapsamda Bursa Keles ilçesi Dağdibi, Epçeler, Pınarcık ve Baraklı köylerine ait 7 bin 650 dekar arazinin sulanmasına yönelik bin 300 bin metreküp depolama kapasiteli göletin tamamlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Dağdibi Göleti'nin Uludağ’ın eteklerinden gelen berrak ve temiz suları depolayacağını aktaran Sarıoğlu, “Proje, Bursa dağ köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın köyden kente göçünü durduracak hatta geri dönüşü sağlayacak derecede önemli. Türkiye genelinde toplam 112 tesisin açılışının gerçekleştirileceği törende bölge sınırlarımız içindeki 3 adet tesisin toplu açılışı da yapılacak.” dedi.

Sarıoğlu, diğer projelerin ise Nilüfer ilçesi Çalı, Kayapa, Ürünlü ve Alaattinbey mahalleleri ile Yaylacık ve Tahtalı köylerine ait Çayırköy Ovası'nda 22 bin 240 dekarlık tarım arazisinin sulandığı Kayapa ve Çalı göletlerine ise cazibeli ve kapalı modern sulama sistemi kurulacağına değindi.

Sinan Sarıoğlu; "Bölgemizdeki Dağdibi göleti, Çayırköy Ovası Sulaması ile birlikte diğer projemiz olan ve Du Elektrik Üretim Firması tarafından tamamlanan Suluköy HES ile de yıllık 25 milyon kilovatsaatlik temiz, yenilenebilir ve yerli hidrolik potansiyel kaynak elektrik enerjisine dönüştürülecek." ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: