Bursa’ya hayırsever işadamından 3 milyon liralık eğitim kurumu

Bursa’ya hayırsever Erol Türkün tarafından yaptırılacak yaklaşık 3 milyon liralık eğitim kurumlarının temeli atıldı. Erol...

Bursa’ya hayırsever Erol Türkün tarafından yaptırılacak yaklaşık 3 milyon liralık eğitim kurumlarının temeli atıldı.
Erol Türkün tarafından yaptırılacak Sadettin Türkün İlköğretim Okulu ve Mualla Türkün Anaokulu'nun temeli atıldı. Merkez Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi'nde 9 bin metrekare alan üzerine yaptırılacak okulun temeli düzenlenen törenle atıldı.

"HAYALİM GERÇEK OLDU"
Törende çok duygusal bir konuşma yapan Hayırsever işadamı Erol Türkün, "Bu toplum içerisinde bu güne kadar edindiğimiz bilgi, birikim ve imkanları yine bu toplum için kullanmak en büyük hayallerimden birisiydi. Bu hayalimizin gerçekleşmesi de bu güne nasip oldu." dedi.
Anne ve babası adına okul yaptıracak olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Türkün, "Yaklaşık 8 ay içinde bitirmeyi planladığımız okullarımız gerek sosyal, sportif ve eğitim alanlarıyla, gerek dış dizayn olarak örnek bir proje olacak. Bu konuda bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde sözlerini tamamladı.

Reklam
Reklam

ÖRNEK PROJE
Eğitime yaptığı katkıdan dolayı işadamı Erol Türkün’ü kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da, "Bugün temelini attığımız okullarımızın projesi ilk defa uygulanacak özgün bir proje. Bu projenin bugüne kadar bizden desteğini esirgemeyen diğer hayırseverlerimize de örnek olacağını düşünüyorum." dedi.
Dünyada en çok mutluluk veren şeyin okul yaptırmak olduğunu aktaran Gülsar, "Erol Türkün’ün Kayınvalidesi Feriha Uyar’ın ailede başlattığı eğitime hizmet serüveninin devam ettiriliyor. Feriha Uyar Hanımefendinin eğitim alanında yaktığı hizmet meşalesi yanmaya devam ediyor. Kendilerine ailesine yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ederim." şeklinde sözlerini tamamladı.
Okulunu seven öğrencilerin daha başarılı olduğunu kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, "Yapımı özgün bir proje gerçekleştirilecek okullarımızın örnek olmasını diliyorum. Okullarımızın albenisi olmalı ve çocuklarımızı kendisine çekmeli diye düşünüyorum. Çocuklarımızın da bu okulları çok seveceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.
Ataevler Mahallesi'nde bulunan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait arsa üzerine Hayırsever Erol Türkün tarafından 24 derslikli ilköğretim okulu binası ve anaokulu binası anahtar teslim inşa edilecek. Yapımından sonra kullanma hakkı Bursa Valiliği İl Tüzel Kişiliğine devredilecek. İnşa edilecek olan ilköğretim okuluna “Sadettin Türkün İlköğretim Okulu” anaokuluna ise “Mualla Türkün Anaokulu” ismi verilecek. Yaklaşık maliyeti 3 milyon liraolan okulların 2012-2013 eğitim öğretim yılında hizmete açılması planlanıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz