Bursa’ya hayırseverlerden bir okul daha

Bursa'nın Nilüfer İçesinde hayırseverlerin katkısı ile yaptırılan ‘İsmail-Kadriye Solakoğulları ilköğretim Okulu’ öğrencilerine kapılarını açtı. Bursa...

Bursa'nın Nilüfer İçesinde hayırseverlerin katkısı ile yaptırılan ‘İsmail-Kadriye Solakoğulları ilköğretim Okulu’ öğrencilerine kapılarını açtı.
Bursa Merkez Nilüfer İlçesi Çamlıca Mahallesi 75. Yıl Cumhuriyet Caddesi üzeride yapılan ‘İsmail-Kadriye Solakoğulları ilköğretim Okulu’ yaklaşık 2 buçuk milyona mal oldu.
Hayırsever İsmail Solakoğulları tarafından 100 metrekaresi bağışlanan okula yine bu hayırsever aile tarafından 400 bin TL okul yapımı için katkıda bulunuldu. Geriye kalan 1 milyon 900 bin lirası ise İl Özel İdaresi bütçesinden devlet imkanları ile tamamlandı. L tipi olarak yapılan 32 derslikli okul, 2011’in Şubat ayında tamamlanmıştı.
2011-2012 eğitim öğretim yılı itibari ile hizmete giren okula ise ‘İsmail-Kadriye Solakoğulları İlköğretim Okulu’ ismi verildi. Okulun açılışına Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel, Hayırsever İsmail Solakoğulları, aileler ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

"ALTIN HALKAYA BİR YENİSİ EKLENDİ"
Bursa Valisi Şahabettin Harput, açılışta yaptığı konuşmada; 2011 ve 2012 eğitim öğretim yılının açıldığı ilk günlerde hayırlı bir hizmeti başlatmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, başta hayırsever Solakoğulları ailesi olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Ülkelerin geleceğini o ülkelerini nitelikli insanlarının talin edeceğine dikkat çeken Vali Harput, "Bir milletin inançlı, sağlam karakterli ve birikimli gençliği var ise o millet yaşayacak demektir. O nesillerde bu okullarda yetişecektir. O zaman özlemini çektiğimiz ve emin adımlarla ilerlediğimiz büyük Türkiye o zaman hepimizin gurur tablosu olarak gönüllerimizi süsleyecek." dedi.
Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Bursa’nın da her köşesinde bir taraftan devlet, bir taraftan hayırseverler tarafından okul yapıldığına işaret eden Harput, şunları söyledi:"Bir taraftan devletimiz bir taraftan da İsmail Solakoğulları gibi hayırseverler tarafından yapılan ve hayırda yarışanlar diye ifade ettiğimiz altın halkalara bir halka daha eklenmiştir. Ben bu güzel örneğin devam etmesini istiyorum."

Reklam
Reklam

ÖĞRETMENLERE: ÇOCUKLARIN AYAKKABISI VE GİYSİSİ İLE DAHİ İLGİLENİN
Öğretmenlerden geleceğin Türkiye’sini kuracak olan çocukları iyi yetiştirmeleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamalarını isteyen Vali Şahabettin Harput, “Çocuklarını her hali ile ilgileneceksiniz.
Çocuğun mutsuz olması, ayakkabısının yırtık olması ve elbisesinin yırtık olmasından dolayı mahcubiyeti sizin dikkatinizi çekmeli. Onların bu durumundan dolayı arkadaşları ve akranlarının yanında mahcup lamadan onlar gibi mutlu ve başarılı olmaları için elinizden ne geliyorsa hepsini yapmanızı istiyorum. Çocuğun bütün sıkıntılarını aileleri ile mutlaka paylaşacaksınız. Böylece okul aile öğretmen ve veli işbirliği ile çok daha başarılı bir tablo ortaya çıkacaktır.” şeklinde sözlerini tamamladı.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "21 yüzyılın gerekli kıldığı becerilerle donatılmış, geleceği inşa etme ve ülkemizin 2023 ve sonrası vizyonunu gerçekleşme yolculuğunda bizi başarıla götürecek nesiller yetiştirmek gibi zorlu ve kutsal bir görevi ifa etmenin onuru içindeyiz."dedi.
Gülsar, çocukları kültürel, manevi ve demokratik değerleri benimsemiş ve bilimsel düşünceyi rehber edinmiş ruh beden ve zihin yönünden sağlıklı ve dengeli, kendine güvenen bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini aktardı.
Hayırseverlerini katkısı ile okul yapımının son yıllarda Bursa’da büyük bir ivme kazandığını anlatan Atilla Gülsar, “Okul yapımı hayırseverlerimizin yaptığı katkılarla Bursa’da çok büyük bir ivme kazandı. Bununla sınıf mevcutları hızla aşağıya inerek çocuklarımız çok rahat bir ortamda eğitim ve öğretimin sürdürmekte. Onlardan biri olan bu okulda hayırseverimizin verdiği 100 metrekare arsa, 400 bin TL para ve 1 milyon 900 bin devletimizin katkısı ile yapılan bir okul. Devletin ve hayırseverlerin katkısı ile Bursa’da son yıllarda çok fazla derslik yapıldı ama buna rağmen daha ihtiyacımız var.” şeklinde sözlerini tamamladı.
Hayırsever İsmail Solakoğulları ise, yaptığı konuşmasında okul için yaptığı yardımı Allahın kendisine verdiği nimetlere karşılık küçük bir şükran niteliğinde olduğuna dikkat çekerek, “Bu günü bana gösteren Rabbime sonsuz hamdediyorum. Bana bahşedilen nimetlere karşı bir şükran ifadesi olarak bu eserle küçük bir katkı sunabildi isem ne mutlu bana.” şeklinde duygularını ifade etti.
Bu okul yapımında kendisine imkan veren herkese teşekkür Seden Solakoğulları, “Bu hayırlı teşebbüste bana destek olan merhume eşim Kadriye hanımı rahmetle anıyorum. Eminim onun ruhu da bizi ötelerden izlemekte ve mesut olmaktadır. Bu güzel eserin oluşmasında bana imkan sağlayan başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Vali Harput, Hayırsever İsmail Solakoğulları’na teşekkür plaketi verdi. Açılışın arından ise Okula giren Vali Harput ve beraberindekiler bir süre çocuklarla sohbet ederek hedeflerini sordu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz