Bursa’ya Kimya Müzesi kurulacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Kimya Sektör Kurulu Başkanı İlker Duran, Bursa’ya...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Kimya Sektör Kurulu Başkanı İlker Duran, Bursa’ya kazandırmayı planladıkları Kimya Müzesi’nin Türkiye’de bir ilk olacağını söyledi.
MÜSİAD Bursa Şubesi Kimya, Metal, Maden Sektör Kurulu Dobruca Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.
Sektör ile ilgili son gelişmelerin ve mevcut durumun masaya yatırıldığı toplantıda konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Kimya Sektör Kurulu Başkanı İlker Duran, Türkiye’de bir ilk olacak Bursa Kimya Müzesi ile ilgili çalışmalara başladıklarını belirtti.
Kimya biliminin diğer birçok bilim dalına temel teşkil ettiğine işaret eden Duran, Bursa’ya kazandırılması planlanan Kimya Müzesi ile Türkiye’nin kimya alanında kat ettiği aşamaları kamuoyu ile paylaşılabileceğinin altını çizdi.
Kimyanın inşaat, gıda, sağlık, izolasyon, kozmetik, tekstil, otomotiv gibi birçok sektörün ana damarlarından biri olduğunu hatırlatan Duran, müze projesi ve akabinde gerçekleştirilecek birçok çalışma ile Türkiye’nin ve Bursa’nın kimyaya ve bilime verdiği önemin tüm dünyaya gösterilebileceğini dile getirdi.
Söz konusu projenin kentin tüm dinamikleri ile çok daha verimli bir şekilde hayata geçirilebileceğine dikkat çeken İlker Duran, şunları kaydetti: "Böyle bir mekânı kentimize ve ülkemize kazandırmak adına kentin tüm dinamikleri ortak paydada buluşmalıdır. Bizler bu konuda bir kıvılcım yakmak ve tüm kamuoyunun ilgisini bu yöne çekmek istiyoruz. Başta Valiliğimiz, yerel yönetimlerimiz, üniversitemiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın bu projeye destek vermelerini bekliyoruz."
Bursa’nın gerçekten ‘marka şehir’ olabilmesi için Türkiye’de ve dünyada ilklere imza atması gerektiğini vurgulayan Duran, projenin hayata geçirilmesinin ardından dünya bilim çevrelerinin Bursa’ya ayrı bir gözle bakacağını kaydetti.
Kimya Müzesi'nin, kongre turizmini hareketlendirmek adına çalışan Bursa için önemli bir unsur olacağını ifade eden Duran, müzenin Bursa’da düzenlenecek bilim kongrelerinde katılımcılara gezdirilecek doyurucu bir bilim merkezi olabileceğini vurguladı.
Söz konusu projenin turizme de katkı sağlayacağına inandıklarını dile getiren Duran, "Bu çalışma Bursa’yı bilim turizmi alanında uğranılması gereken şehirlerden biri haline getirebilir. Ayrıca kimya alanında eğitim gören öğrencilerimiz için de önemli bir kaynak olacaktır. Neredeyse hayatımızın her alanında kullandığımız birçok ürünün meydana getirilmesinde başrol oynayan kimya biliminin geçirdiği safhalar ve uygulanış yöntemleri bu müze sayesinde çok daha iyi anlaşılacaktır." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz