Burun estetiği için uygun adaylar

Burun estetiği, yüzün hatlarının başarılı bir şekilde ön plana çıkarılması ve görüntünün odağında yer alan burnun kişinin yüz yapısına uygun hale getirilmesi için yapılan önemli bir operasyondur.

Peki herkes burun estetiği için uygun aday mıdır? Sorunun yanıtını ve daha fazlasını Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Emre Dinç, bizler için açıkladı. Sağlıklı bir nefes alma süreci oluşturmak ve burnun yüze uygun olmasını sağlamak için yapılan rinoplasti uygulamasında bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir.

BURUN ESTETİĞİ İÇİN UYGUN YAŞ

Pek çok estetik uygulamada olduğu gibi burun estetiği için de bir uzman olarak kişinin fiziksel gelişiminin tamamlamış olması önceliklidir. Kadınlarda 17 yaş, erkeklerde ise 18 yaş burnun fiziksel olarak gelişimini tamamlaması için uygun yaştır. Bu nedenle sağlık açısından çok ciddi bir gereksinim olmadığı sürece operasyonun yapılması için bu yaş sınırlarının beklenmesi en doğrusu olacaktır.

Reklam
Reklam

Kişi ciddi derecede nefes almayı zorlaştıracak bir travma yaşadıysa, doğumsal bir anomali sebebiyle ciddi derecede nefes almada sorunlar yaşıyorsa gerekli müdahale daha küçük yaşlarda yapılabilir.

Rinoplasti yani burun estetiği için üst yaş sınırı ise bulunmaz. Elbette bu sınırın olmaması her yaştan insanın operasyon geçirebileceği anlamına gelmez. Kişinin fiziksel ve psikolojik sağlık durumunun operasyon için uygulaması her yaş aralığında önemlidir.

Rinoplasti (burun estetiği) operasyonlarında üst yaş sınırlamasına yapılmasa da kişinin genel anestezi altında bir operasyon geçirmeye uygun olup olmadığı mutlaka analiz edilmeli.

Ciddi sağlık sorunları olan kişiler, düzenli ve ara vermenin mümkün olmadığı ameliyata engel ilaç tedavisine devam edenler, psikolojik olarak burun estetiğinin yaratacağı değişim etkisine hazır olmayanlar, kemoterapi gibi bağışıklık sistemini baskılayan tedaviler alanlar için burun estetiği planlaması kişinin sağlık durumunun operasyona elverişli gelmesinin beklenmesi ile yapılabilir.

Reklam
Reklam

CİLT YAPISININ BURUN ESTETİĞİNE ETKİSİ NEDİR?

Burun bölgesindeki derinin kalınlığı ve yapısı burun estetiği operasyonlarında tekniğin belirlenmesinde ve ameliyat başarısında önemli bir rol oynar. Ancak doğrudan operasyonun yapılıp yapılmaması kararında etkili değildir.

Kişinin cilt yapısına göre açık ya da kapalı teknikle burun estetiği yapılabilir. Bu noktada operasyonu yapacak cerrahın uzman olduğu teknik önemlidir. İdeal olarak cerrahın tüm tekniklerde başarılı olması cilt yapısına bağlı olarak meydana gelen revizyon burun estetiği ihtiyaçlarının ortadan kalkmasını sağlar.

Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı
Doç. Dr. Mehmet Emre Dinç

www.mehmetemredinc.com
Facebook: @drmehmetemredinc
Instagram: @drmehmetemredinc
YouTube-Doç. Dr. Mehmet Emre Dinç
--