Burun ucu estetiği

Burun ucu, burnun estetik görünümünü etkileyen en önemli kısımdır. Rinoplasti’de sadece burun ucunun düzeltilmesine yönelik estetik operasyonlar uygulanabilmektedir.

Burun ucunun geniş ya da aşırı sivri, asimetrik ya da düşük bir görünüme sahip olması kişilerin burunlarından rahatsız olmasına yol açabiliyor. Bu gibi sorunlar estetik cerrahide ameliyatlı ve ameliyatsız teknikler ile tedavi edilebiliyor.

Eğer burun ucunun dışa doğru çıkarılması gerekiyorsa kıkırdak doku eklenmesi gerekebilir. Bu durumda cerrahi rinoplasti tekniklerinden birisi kullanılabilir. Açık ya da kapalı rinoplasti teknikleri ile burun ucuna kıkırdak doku eklemesi yapılabilir. Kapalı rinoplasti tekniğinde dikişler burnun iç kısmından yapıldığı için birçok cerrah tarafından tercih edilmektedir. Lokal ya da genel anestezi altında da yapılabilen ortalama 1 saat süren operasyonla burun ucu yeniden şekillendirilebiliyor.

Reklam
Reklam

İleri boyutta bir burun ucu düşüklüğü yoksa ameliyatsız enjeksiyon teknikleri ile burun ucu yukarı kaldırılabiliyor. Öğle arası burun estetiği denilen bu tekniklerle sadece burun ucu düşüklüğü değil, kemer ve burun konturu düzeltmeleri de aynı sürelerde gerçekleştirilebiliyor. Sadece burun küçültme işlemi yapılamayan bu teknikler birçok hasta için giderek çok daha tercih edilir hale gelmektedir.

HAREKETLİ BURUN UÇLARI

Burun estetiğinde doğal görünümü sağlayan en önemli unsur burun ucunun hareketliliğidir. Gelişen tıp sayesinde artık burun uçları estetik ameliyat sonrasında sert ve hareketsiz görünümünden kurtarılmış durumda. Dinamik rinoplasti ya da hareketli burun ucu estetiği sayesinde ameliyattan sonra burun uçları hareket kabiliyetini koruyabiliyor.

Parmağınızın ucuyla burnunuzu geriye doğru ittirebilir, nezle olduğunuzda rahat silebilirsiniz. Birileriyle selamlaşıp öpüşürken burnunuz karşınızdakinin yanağına batacak diye endişelenmezsiniz. Burun ucunun esnekliğini ve hareketini kısıtlamayacak şekilde atılan dikişler sayesinde artık çok daha doğal bir buruna sahip olabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Burun ucu, burun estetiğinin en önemli kısmını oluşturur. Burnun estetikli olup olmadığı burun ucundaki sertlikten ve hareketsizlikten anlaşılır. Artık bu sorun da ortadan kaldırıldığı için çok daha doğal sonuçlara ulaşılan burun estetiği ameliyatları gerçekleştirilebilmektedir.

Eğer siz de burun ucunuzun şeklinden memnun değilseniz, bir estetik cerraha giderek bu teknikler hakkında çok daha ayrıntılı bilgi alabilir. Hangisinin sizin için uygun olduğu konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Sizi rahatsız eden, doğal bir görünüme kavuşmanızı engelleyen estetik sorunlarınızdan kurtulmak artık daha kolay… Dikkat etmeniz gereken tek şey alanında uzman cerrahlara tedavi olmak…

Sevgiyle kalın.

Op.Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com