BUSADER Tiyatro Ile Tanıtım Yaptı

Burdur Sağlık Derneği (BUSADER), sağlık çalışanlarının sunduğu tiyatro gösterisi ile tanıtım yaptı. Burdur Mehmet Akif...

Burdur Sağlık Derneği (BUSADER), sağlık çalışanlarının sunduğu tiyatro gösterisi ile tanıtım yaptı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen tanıtımda ‘Kalp Krizi Değil Gülme Krizi’ konulu oyunu oynayan oyuncular usta tiyatroculara taş çıkarttı. Katılımcıların çoğunu doktorların oluşturduğu konferansta BUSADER’in tanıtımı yapıldı. BUSADER’in de üye olduğu Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Haluk Özpolat yapılan yurt dışı organizasyonlar hakkında bilgi verdi. Özellikle ESAFED’in Afrika Ülkelerinde gönüllü sağlık hizmetleri verdiğini bildiren Haluk Özpolat, “Hekimler bir ülkenin en iyi yetişmiş ve en fazla tahsil yapan meslek mensuplarıdır. Biz bu mesleğin kutsallık kelimesiyle birebir özdeşleştiğini aklımızdan hiç çıkarmıyoruz. Adeta hekimlik mesleği kutsal meslek olarak birinci sırada yer almaktadır. Hekimliği kutsal yapan acaba ne olabilir. Hekim, insanını ölümle burun buruna olduğu bir durumda hayat kurtarma adına bir sanat icra etmeye çalışır, ıstırabı giderir. Bunu yaparken sadece ve sadece hastasını düşünür. Ailesini, tatilini uykusunu feda eder.” dedi.

Reklam
Reklam

Gittikleri Afrika ülkelerinde sadece sağlığı değil balıkçılığı da geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını anlatan Özpolat, bu çalışmalarda devletin de önemli destekleri olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından yönetmenliğini Dr. İsmet Eraydın’ın yaptığı ‘Kalp Krizi Değil Gülme Krizi’ konulu oyun sahnelendi. Bazen güldüren, bazen de düşündüren oyun izleyicilerden tam not aldı.

Oyunu 4 sene önce hastalar için oynadıklarını anlatan Dr. İsmet Aydın, tiyatroyu acil serviste nöbet tutarken 2 doktor, bir röntgen teknisyeniyle kurduklarını anlattı. Oyunda tiyatroda zor bir teknik olan doğaçlamayı kullandıklarını aktaran Aydın, “Hastanede yaşanan olayları tiyatro sahnesine taşıyabilir miyiz diye düşündük. Hastalar oynadığınız oyuna güldüler. Gülünce biz cesaret aldık. Bu oyun böyle gelişip gitti.” şeklinde konuştu.

BUSADER’in 3 ay önce kurulduğunu belirten Burdur Devlet Hastanesi Yöneticisi ve BUSADER Başkanı Dr. Uğur Altınışık, ESAFED’e üye olduklarını söyledi. Federasyonun yıllardır hem Türkiye'de hem de Afrika ülkelerinde ciddi sağlık hizmetleri verdiğini anlatan Başkan Altınışık şunları söyledi: “ESAFED’le beraber ağustos ayında katarakt ameliyatı kampanyasına, aralık ayında da Somali’ye 15 gün süreyle 10 hekimle beraber sağlık çalışmasına katılacağız. Umarım bundan sonra yapacağımız çalışmalar hem Burdur’a, hem de Türkiyemize katkı sağlar. Burdur’un canlanmasında, hizmet kalitesinin artmasında faydalı olacağını düşünüyorum.”

Reklam
Reklam

BUDSADER’in tanıtım toplantısına Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, ESAFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Haluk Özpolat, davetliler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz