BUSAT sağlık turizmi için çalışmalarını hızlandırdı

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Dr.Mustafa Esgin, kentin gelecek vizyonu için yoğun bir çalışma...

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Dr.Mustafa Esgin, kentin gelecek vizyonu için yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Bursa'da sağlık turizminin geliştirilmesi amacıyla kurulan BUSAT üye çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Medicabil Genel Müdürü Dr. Mustafa Koçak'ı makamında ziyaret eden BUSAT heyeti, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bursa'nın sağlık ve turizm sektörünün çalışmalarına uluslararası perspektif katmayı amaçladıklarını belirten BUSAT Başkanı Esgin, ortak akılla ortak faydaya hizmeti amaçladıklarını vurguladı. Başkan Esgin ziyarette şunları söyledi: "Geçtiğimiz günlerde Chicago’da Dünya Sağlık Turizmi Kongresi'ne Bursa adına katıldık. Bursamızı sağlık ve turizm yönüyle en iyi şekilde tanıtmaya ve iş bağlantıları gerçekleştirmeye çalıştık. Rakiplerimizin Hindistan, Tayland, Kolombiya ve Brezilya gibi ülkeler olduğunu gördük. Kongre ve fuar boyunca, kalitemizle birlikte fiyat avantajımızı ve ülkemizin turizm potansiyelini vurguladık.” BUSAT’ı Bursa’nın derneği yapmak için yoğun bir şekilde üye çalışmaları yaptıklarını anlatan Esgin, BUSAT olarak İngilizce bilen ara eleman yetiştirmek için sertifika programı hazırlamayı planladıklarını da açıkladı.

Reklam
Reklam

MEDİCABİL BUSAT ÜYESİ OLDU
Medicabil Genel Müdürü Dr.Mustafa Koçak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek şunları söyledi: "Hastane olarak sağlık turizmi hedefleri kapsamında, JCI sertifika çalışmalarımız devam ediyor. BUSAT'a üye olarak da bu alandaki çalışmalara aktif olarak katkı koymayı amaçlıyoruz."
Ziyaret sonrasında BUSAT Başkanı Esgin, geçen ay düzenlenen Uluslararası Yaşlanma ve Yaşlılık Kongresi'ne verdikleri destekten dolayı Medicabil Hastanesi'ne plaket takdim etti. Plaket törenine Medicabil Hastanesi kurucusu Prof.Dr. Ömer Faruk Bilgen de katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz