Bush, Ladin için sabır istedi

WASHİNGTON (İHA) - Terör örgütü lideri Usame bin Ladin'in halen hayatta olduğunun kuvvetle tahmin edildiğini söyleyen ABD Başkanı George W. Bush, El Kaide örgütünden gelebilecek muhtemel saldırılara dikkat çekti.

"O veya değil. Onlar bir saldırı hazırlığı içindeler, bundan şüphe yok. Bu sebeple onları yakalamak zorundayız" diyen Bush, "Teröristler Amerika'dan nefret ediyorlar çünkü ne için var olduğumuzu biliyorlar. Onlar bizden nefret ediyorlar çünkü bizler özgürlüğü seviyoruz. Bu sebeple onları yakalamak için arıyoruz. Yavaş fakat emin bir şekilde, onları ortadan kaldırıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

ABD yönetiminin Usami bin Ladin ve El-Kaide şebekesini aramaya devam etmekte olduğunu söyleyen Bush, Amerikan halkından bu konuda sabırlı olmalarını istedi.
"11 Eylül 2001'den uzaklaştıkça, insanlar bu ülkede ne olduğunu unutma eğilimindeler" diyen ABD Başkanı, bu reaksiyonun normal olduğunu söyleyerek, "Benim görevim halka, gerçeğin ışığında karşı karşıya bulunduğumuz tehditleri hatırlatmak, bu katilleri bulmak. Amerika'da halka dediğim gibi, hiç bir mağara Amerika'nın ve dostlarımızın adaletinden saklanmak için yeterince karanlık değildir" şeklinde konuştu.

Beyaz Saray sözcüsü Scott McClellan, Pazartesi günü El-Cezire'de yayına verilen banddaki sesin hemen hemen Usame bin Ladin'e ait olduğunun tespit edildiğini söylemişti.