Bush, Şaron ile görüşecek

ROMA (İHA) - ABD Başkanı George W. Bush, İsrail Başbakanı Ariel Şaron'dan, Filistin topraklarında Yahudi yerleşim alanı açma çalışmalarını durdurmasını isteyeceğini söyledi.

Papa II. Jean Paul'ün cenaze töreninden ülkesine dönerken uçakta habercilere açıklama yapan ABD Başkanı G. Bush, gelecek hafta görüşeceği İsrail Başbakanı Ariel Şaron'dan, Filistin topraklarında Yahudi yerleşim alanı açma çalışmalarını durdurmasını isteyeceğini bildirdi.

Görüşmede, "Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim alanları konusunu alenen gündeme getireceğim. Ayrıca Şaron'a da gizlice söyleyeceğim" diyen Bush, İsrail'in, Batı Şeria'da açacağını söylediği Yahudi yerleşim alanlarının, Yol Haritası'na aykırı olduğunu önceki açıklamalarında da bildirmişti.
Ariel Şaron'dan, Yol Haritası'ndaki yerleşim alanlarıyla ilgili yükümlülüklere uymasını beklediklerini anlatan Bush, "Alenen ne söylüyorsam, gizlide de aynısını söylüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Şaron'un, Gazze Şeridi'nden çekilme kararını alkışladığını anlatan Bush, "Şimdi, dünyanın dikkatini mümkün olan şeyler üzerine çekme zamanı. Biz, zaten bu süreci başlattık" şeklinde konuştu.
Çok iş yapmak zorunda olduklarını ifade eden Bush, Filistin yönetimi ve Başkan Mahmud Abbas ile de görüşme ve çalışma isteğinde olduklarını söyledi.