Bush'un evinin önünde gösteriler

CRAWFORD (İHA) - ABD Devlet Başkanı George W. Bush'un Teksas Crawford'daki yazlık evinin yanında, Irak Savaşı'nı protesto eden ve Başkan Bush'a destek vermek isteyen 2 gruptan oluşan yüzlerce kişi toplanarak, gösteri yaptı.

Başkan Bush'un Crawford'daki büyük çiftliğinin yanında toplanan, ABD askerlerinin Irak'tan çekilmesini isteyen grup, burada Bush'u destekleyen başka bir grupla karşılaştı.

Savaş karşıtı gösteriyi organize eden, ABD askeri olarak görev yapan oğlu Irak'ta 2004 Nisan'ında öldürülen Cindy Sheehan, Başkan Bush kendisiyle görüşene kadar çiftliğin dışında bekleyeceklerini belirterek, Bush'tan Irak'taki 138 bin ABD askerinin bölgeden çekilmesini isteyeceklerini söyledi. Kendisine Bush'u destekleyen grubun da orda olmasının sorulması üzerine Sheehan, "Onlarla tartışmak istemiyorum. Bu her Amerikalı'nın olduğu gibi onların da hakkı. Bunun farkındayız" diye cevap verdi.
Gösteri yerine gelen, Irak'ta oğlunu kaybedenlerden biri olan Thomas Zapp da, Bush'a destek vermek için oraya geldiğini ve Sheehan ile görüşeceğini belirterek, "Herkesin fikrini belirtme hakkı var. O da, ben de fikrimizi ifade ediyoruz. Ama onun Bush'u, 'katil olmakla' ve 'Saddam Hüseyin'e benzemekle' suçlamaya hakkı yok" dedi.

Reklam
Reklam

Gösteri sebebiyle 750 kişilik küçük kasabaya yaklaşık bin kişiden oluşan gösterici grubunun geldiği belirtilerek, karışıklık çıkmasını istemeyen bölge polisinin önlemler aldığı ifade edildi.

2003 Mart'ta başlayan Irak Savaşı'nda, şu ana kadar bin 840 ABD askeri hayatını kaybetti.