Busmek’li Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sanat ve meslek eğitimi kursları ile kalifiye eleman haline getirdiği kursiyerleri, şimdi...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sanat ve meslek eğitimi kursları ile kalifiye eleman haline getirdiği kursiyerleri, şimdi de KOSGEB’le iş birliği yaparak işyeri sahibi yapıyor. Büyükşehir Belediyesi ile KOSGEB arasında imzalanan protokolle düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 88 kursiyer, sertifikalarını alarak kendi işyerlerini kurma yolunda önemli bir adım atmış oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Hizmet Merkezi arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen 2. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamlandı. Toplam 60 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan 88 kursiyer, Tayyare Kültür Merkezi küçük salonda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Reklam
Reklam

Törene katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, BUSMEK aracılığıyla 12 kurs merkezinde 67 branşta vatandaşlara sanat ve mesleki kurslar verildiğini belirterek, vatandaşları kalifiye fertler haline getirmek için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Sosyal belediyecilik kapsamında yürütmekte oldukları BUSMEK çalışmalarının Bursa ölçeğinde mükemmel sonuçlar verdiğini belirten Şenocak, katılımcı belediyecilik anlayışının şehir ekonomisine katkı sağlayan, istihdam oluşturan seviyede olduğunu dile getirdi.

KOSGEB'le yapılan anlaşma çerçevesinde sertifika alan 88 kursiyeri tebrik eden Şenocak, "Sizin yaptığınız saygın ve seçkindir. Bunu en iyi biz anlıyoruz. Ürettikleriniz, istihdamınız, katma değeriniz... Tüm bunların ötesinde anladığımız bir şey var! Eğer siz herhangi bir kamu kurumuna ya da işletmeye iş için başvuruda bulunmak yerine 'Kendim bir şeyler yapacağım' diyorsanız, işte bu eli öpülesi bir saygınlık ve etkinliktir. Müthiş anlayıştır. Bundan dolayı hepinizi kutluyorum" dedi.

Reklam
Reklam

KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ ise, KOSGEB olarak girişimciliğin desteklenmesini önemsediklerini söyleyerek, “Yetenekli, birikimli insanların cesaretle, özgüvenle kendi işyerlerini kurup, istihdam edilmekten istihdam eden noktaya gelmelerini hedefliyoruz” dedi.

KOSGEB tarafından verilen 60 saatlik eğitimde meslek öğretmediğini, iş fikrine sahip kişilerin desteklediğini vurgulayan Akdağ, “İşyerinin hukuki statüsü ne olacak, başlangıcında ne kadar sermaye var, tedbirler neler olmalıdır gibi basit bir fizibilite çalışması sonucu girişimcinin iş yapabilmesine destek sağlıyoruz. Girişimcilere 30 bin TL’ye kadar geri ödemesiz hibe, daha ağır makine gerektiren iş için sabit 70 bin TL veriyoruz. Bu noktada ilk 2 yıl ödeme yapılmıyor. KOSGEB olarak nerede ihtiyaç varsa bu eğitimleri vermeye hazırız. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi gereken desteği verdi, başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: