Bütçe Görüşmelerinde, Muhalefet Hükümete Güncel Konular Üzerinden Yüklenecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yarın hükümetin hazırladığı 2013 yılı bütçesi görüşülecek. Bütçe...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yarın hükümetin hazırladığı 2013 yılı bütçesi görüşülecek. Bütçe görüşmelerinde Meclis'te grubu bulunan siyasi parti liderleri de birer konuşma yapacak. Muhalefet liderlerinin konuşmalarının büyük bir bölümünü özellikle güncel siyasi gelişmelere ayırması bekleniyor.

Genel Kurulda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hükümet adına 2013 yılı bütçesini sunacak. AK Parti Grubu adına grup başkanvekilleri konuşacak. Anamuhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak da birer konuşma yapacak. AK Parti hükümeti adına konuşacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise muhalefetten gelecek eleştirilere cevap verecek.

Reklam
Reklam

Öte yandan liderler, haftasonunu Meclis Genel Kurulunda yapacakları konuşmalara ayırdı. Konuşma metinleri üzerinde son değişiklikleri yapan liderlerin özellikle hükümetin ekonomik politikalarına yönelik ciddi eleştiriler getirmesi bekleniyor. Muhalefet partilerinin bütçe konuşmalarında siyasi güncel konuların da yer alması bekleniyor.

MHP lideri Bahçeli'nin terör odaklı bir konuşma yapması beklenirken; CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ise yargı üzerinden eleştiriler yönelteceği ifade ediliyor. BDP adına konuşacak Kışanak'ın ise daha çok Terör örgütü PKK/KCK operasyonları üzerinden hükümete yükleneceği tahmin ediliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz