TBMM (A.A) - Meclisin Ekim ayı sonunda başladığı bütçe maratonu, bu hafta sona erecek. Genel Kurulda; yarın önce Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Milli Prodüktivite Merkezi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu, Türk Patent Enstitüsü, Türk Standartları Enstitüsü, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bütçesi ele alınacak.
Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Denizcilik Müsteşarlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Gelir Bütçesi'nin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddelerine geçilecek. Yarınki görüşmelerde tasarının 3. maddesine kadar oylanması da gerçekleştirilecek.
2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 11. maddesine kadar,ı 22 Aralık Salı, 19. maddesine kadar,ı 23 Aralık Çarşamba, 26. maddesine kadar olan bölümü de 24 Aralık Perşembe günü ele alınacak.
Genel Kurulda, 25 Aralık Cuma günü 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2008 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın oylanmamış maddeleri oylanacak.
Daha önce Genel Kurulda kabul edilen takvime göre, ''bütçe maratonu'', 26 Aralık Cumartesi günü, bütçenin tümü üzerine son konuşmalarla tamamlanacak. Bütçe üzerindeki son konuşmalarda gruplar ve hükümete birer saat, kişisel konuşmacılara ise 10'ar dakika süre verilecek. Konuşmaların ardından 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2008 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı açık oya sunulacak.
Bütçe üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması bekleniyor.
-YAZMA ESERLER-
Yazma eserler başkanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun tasarısı, 22 Aralık Salı günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 24 Aralık Perşembe günü ise esas komisyon olan Milli Eğitim, Kültür, Genlik ve Spor Komisyonunda görüşülecek.
Tasarı, kültür mirası yazma ve eski harfli basma eserlerin toplanması, korunması ve geleceğe ulaştırılması faaliyetlerinde bulunmak üzere merkezi İstanbul'da olmak üzere ''Türkiye Yazma Eserler Başkanlığı'', Ankara ve Konya'da bölge müdürlükleri kurulmasını öngörüyor.