Bütçedeki bazı maddelerin iptali istemi

ANKARA (İHA) - CHP, 5437 sayılı 2006 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçtaroğlu, dava dilekçesini Anayasa Mahkemesi Genel Sekreterliği'ne verdi. Çıkışta gazetecilere açıklamada bulunan Kılıçtaroğlu, hükümetin bugüne kadar çıkardığı yasalardan 70 tanesini Anayasa Mahkemesi'ne götürdüklerini kaydetti. 2006 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nin 18 maddesinin iptali için başvuru yaptıklarını belirten Kılıçtaroğlu, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Bu başvurulardan kamuoyuna yansıyan önemli 2 konu var. Bunlardan biri bazı yasadışı yapılara kamu hizmetinin götürülmesini öngören düzenleme. 2.'si, SSK, Bağ-Kur ve yeşil kartlıların sağlık harcamalarının karşılanmasını öngören ve devletin bir yükümlülüğü olan 3.5 katrilyon liranın silinmesini öngören düzenleme. AK Parti bütçe yasalarında olmaması gereken, asıl yasalarda olması gereken pek çok düzenlemeyi, Cumhurbaşkanlığı vetosundan kurtarmak ve bir anda parlamentodaki gücüne dayanarak 'dilediğimi yaparım' mesajı vererek anayasaya aykırı düzenlemeler yapıyor. Bu düzenlemeleri CHP'de Anayasa mahkemesine taşıyor. Bugünkü başvuruyu da bu çerçevede yaptık."