BUTKEM'in 23 branşta ücretsiz meslek kursları başlıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı(BUTGEM) yeni dönemde 23 farklı alanda ücretsiz meslek edindirme...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı(BUTGEM) yeni dönemde 23 farklı alanda ücretsiz meslek edindirme ve geliştirme kursu açmaya hazırlanıyor. İşletmelerin ihtiyaçlarına göre belirlenen kurslar, konusuna göre 1.5 ay ile 6 ay arasında sürecek. Kurslara katılmak isteyenlerin başvurularını 30 Eylül’e kadar BUTGEM’e şahsen yapmaları gerekiyor.
BUTGEM Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker, geçen yıl mezunların yüzde 75’inin çeşitli kuruluşlar tarafından istihdam edildiğini kaydetti. Bu orana göre BUTGEM’in 'iş garantili kurs' olarak bile tanımlanabileceğini söyleyen Parseker, işsizleri ve belli alanlarda uzmanlaşmak isteyenleri BUTGEM kurslarına katılmaya çağırdı. "Yetişmiş insan gücüyle Türkiye daha hızlı kalkınacak" diyen Parseker, bugüne kadar hem işverenlerden, hem de kurslara katılanlardan çok olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, "BUTGEM, Bursa için çok önemli bir kazanım. Dolayısıyla hem işverenleri, hem de iş arayanları BUTGEM’den daha çok yararlanmaya davet ediyorum. BUTGEM’deki hedefimiz; iyi yetişmiş, nitelikli insanların önünü açmak ve onları, nitelikli eleman ihtiyacı olan girişimcilerle buluşturmak." dedi.
Türkiye’nin '2023’de dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine' vurgu yapan Parseker, bu hedefe ulaşmak için Türkiye’nin mutlaka ihracat odaklı yeni bir büyüme stratejisine geçmesi gerektiğini ifade etti. Parseker, "Bu yeni stratejinin en önemli ekseni de yetişmiş insan gücü olmalı. Türkiye’de göç ile beslenen ucuz işgücü, geleceğe taşınamayacak bir mirastır. Avrasya’nın üretim merkezi olma iddiamızı hayata geçirmek istiyorsak fabrikalarımızı nitelikli çalışanlarla devam ettirmek zorundayız." diye konuştu.
BUTGEM’de gündüz saatlerinde yapılacak meslek edindirme kursları, sac metal kalıp tasarımı, makine tasarımı, CNC freze operatörlüğü, CNC operatörlüğü, CNC sac şekillendirme operatörlüğü, plastik enjeksiyon operatörlüğü, boya baskı desen tasarımı, jakarlı ve armürlü dokuma kumaş desinatörlüğü, moda tasarımı, otomasyon sistemleri, otel resepsiyonistliği, kuaförlük ve yazılım uzmanlığı branşlarında açılacak. Meslek edindirme kurslarına başvuracak kişilerin halen işsiz olması gerekiyor.
Akşam saatlerindeki meslek geliştirme kursları ise sac metal kalıp tasarımı (IBMCatia), CNC operatörlüğü, CAD CAM 1 (Topsolid- Autocad), CAD CAM 2 (Solidworks- Solidcam), jakarlı ve armürlü kumaş dokuma desinatörlüğü (NedGraphics), konfeksiyon kalıp tasarımı, tekstil desen tasarımı (photoshop), otomasyon sistemleri, satış pazarlama ve ön muhasebe ve web tasarımı konularında olacak.
Konularına göre 1.5 ay ile 6 ay arasında eğitimin verileceği kursların 21 branşına 18 – 25 yaş arası, en az lise veya dengi okul mezunu olanlar başvurabilecek. CNC sac şekillendirme operatörlüğü, plastik enjeksiyon operatörlüğü ve kuaförlük kurslarına ise ilköğretim mezunları da kayıt yaptırabilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz