Butso Doğaltaş Envanter Çalışmasını Tamamladı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, Burdur’ mermercilik sektörüyle ilgili olarak ihtiyaç...

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, Burdur’ mermercilik sektörüyle ilgili olarak ihtiyaç duyulan envanter çalışmasının tamamlandığı açıkladı.

Burdur Beji’nin dünya çapında tanınan bir ürün olduğunu ifade eden Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, “Bilindiği gibi, Burdur’un mermercilik sektörü, özellikle Burdur Beji markasıyla dünya çapında tanınmış talep, üretim ve ihracat sürekli bir artış göstermektedir. Ancak, sektöre ilişkin plan, proje ve stratejik çalışmalar için gereken sağlıklı verilere ihtiyaç duyulmakta idi. Oda olarak bu ihtiyacın karşılanması için, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) destekli doğaltaş ve mermercilik sektörünün sürdürülebilir rekabetçilik düzleminde mevcut yapısal durumunun araştırılması ve kümelenme yaklaşımından faydalanarak geliştirilmesi için envanter çalışması projesini başlattık” dedi.

Reklam
Reklam

Keyik, tamamlanan envanter çalışmasının CD ve kitap olarak kamuoyuna sunulacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: