Button masal gibi bir sonucu kutluyor

Jenson Button, BrawnGP ile çıktığı ilk yarışta kazanıp takım olarak duble yapmayı 'Masal gibi bir sonuç' olarak niteledi.

Takımın geleceğinin belli olmasından sadece birkaç hafta sonra, Button Avusturalya Grand Prix'sinde pole pozisyonunu kazandı, yarışı baştan sona domine etti ve takım arkadaşının önünde finiş çizgisini geçti.

İngiliz pilot, aldığı inanılmaz zaferin ardından şunları söyledi;

"Beraber kariyerimizin ilk yarışında aldığımız bu sonuç bir masal gibi. Bunun bu şekilde devam etmesini umuyorum. Aracımızı rekabetçi tutmak için her saniyemizde çalışacağız."

Reklam
Reklam

"Sınırlı kaynaklara sahip olmamıza rağmen ön sıralarda kalmalıyız. Takımımız müthiş bir iş başardı ve bu devam etmeli. Takımıma çok teşekkür ediyorum ve bunu Malezya'ya taşımaya bakıyorum."

Kazaların ve birçok olayın olduğu heyecanlı yarışta İngiliz pilot baştan sona kadar önde kalmayı başararak şampiyonaya kusursuz bir başlangıç yapmış oldu.

Son turlarda Sebastian Vettel ve Robert Kubica'nın kazası nedeniyle yarışın finişi sarı bayrak altında yapıldı. Ancak Button, bunu fazla önemsemediğini söyledi;

"Her zaman dışarıdan çok kolay görünür. Yarışın ilk turları müthişti ve birinciliğe tam anlamıyla yerleştim. Ancak güvenlik aracı periyodunda lastikleri yeteri kadar ısıtamadım ve titreşim sorunu yaşadım, çok fazla vibrasyon vardı."

"Önde olmak kolay olmalıydı, ama kolay değildi. Müthiş bir gündü. Bazı insanlar finişin sarı bayrak altında olmasının kötü olduğunu söyleyebilir, ama ben önemsemiyorum. Ben bugünkü yarışı kazandım ve benim önemsediğim şey bu. Son birkaç ay bizim için çok dramatikti, nasıl zor olduğunu anlatamam."

Reklam
Reklam

Button'ın tek hatası, ikinci piti sırasında yaşadığı vites problemiydi;

"Pit stopumda bir sorun yaşadım. Zor durumda kaldım çünkü pite ikinci viteste girdim, durmam gerektiğinde ise boş vitese alamadım."

Button'ın bu zaferi, İngiliz pilotlardan gelen 200. zafer olarak tarihe geçti.

TurkiyeF1.com