Bütün Engelleri Bir "anne Özverisi" Göstererek Aşıyorlar

Eskişehir Yardım Sevenler Derneği Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Nilgün Uçkun, "Hiç konuşamayan bir çocuğun, 3-5 yıl sonra 'anne'

Eskişehir Yardım Sevenler Derneği Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Nilgün Uçkun, "Hiç konuşamayan bir çocuğun, 3-5 yıl sonra 'anne' demesini sağlayabilmişseniz bu bizde bir öğrencinin üniversiteyi kazanması gibi sevinç oluşturuyor" dedi.

Uçkun, AA muhabirine, Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki merkezde 12 sınıf bulunduğunu ve 34 sınıf öğretmeninin görev yaptığını söyledi.

Ders saatlerinde her sınıfta birden fazla öğretmenin öğrencilerle birebir ilgilendiğini vurgulayan Uçkun, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Okulumuzda sınıf öğretmenlerinin yanı sıra beden eğitimi, resim, müzik ve branş öğretmenlerimiz var. Öğrencilerimizin çalışma alanları, engellerini en aza indirecek şekilde özel olarak tasarlandı. Müzik, resim ve beden eğitimi odalarımızın yanı sıra oyun odalarımız var. Bu odalar, çocukların günlük yaşam becerilerini geliştirmeye yönelik alanlar. Çocuklarımız, özellikle müzik ve resim çalışmalarında çok istekli. Kendilerini ifade etmede müzik ve resimden çok fazla yararlanıyorlar."

-"Bu çocuklarla olmak, insanın hayata bakışını değiştiriyor"-

Uçkun, otistik çocukların eğitiminin özel beceri ve özveri gerektirdiğini anlattı.

Eğitim verirken mutlaka çok sabırlı olmak gerektiğini dile getiren Uçkun, şunları kaydetti:

"Özel eğitim öğretmenliği, sevilmeden yapılabilecek bir iş değil. Bir daha dünyaya gelsem ve tekrar bir meslek seçsem, kesinlikle özel eğitimden başka bir bölüm düşünemiyorum. Burada bu çocuklarla olmak, insanın hayata bakışını değiştiriyor. Normalden daha pozitif oluyorsunuz. Allah'ın size verdikleriyle mutlu yaşamayı öğreniyorsunuz. Sabrı ve en ufak başarılarda dahi ne kadar sevinebileceğinizi görüyorsunuz. Hiç konuşamayan bir çocuğun, 3-5 yıl sonra 'anne' demesini sağlayabilmişseniz bu bizde bir öğrencinin üniversiteyi kazanması gibi sevinç oluşturuyor."

Reklam
Reklam

Merkez Müdürü Mükerrem Yurtçu ise otistik çocuklara eğitim veren bir kurum olarak gerçekleştirdikleri programlarla onların sosyal yaşamlarını geliştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Merkezin 40 öğrenci kapasitesine sahip olmasına rağmen 52 öğrenciye eğitim verdiklerini aktaran Yurtçu, "Bu sene 5'inci eğitim öğretim yılını tamamlamış olacağız. Taleplerden dolayı yeni bir okul daha açılması planlanıyor. Buranın kapasitesi yetmiyor. Mevcut kapasitemizi arttırdıktan sonra daha iyi bir eğitim ve öğretim verebileceğimize inanıyorum" ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz