"Bütün partileri kutluyorum"

ANKARA (İHA) - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AB uyum yasalarının TBMM'den geçmesinden dolayı bütün siyasi partileri kutladı ve "TBMM tarihsel bir görevi yerine getirmiştir" dedi. Baykal, AB'nin bu gelişmeler üzerine üyelik müzakerelerini başlatması gerektiğini bildirdi.

CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Toplantı öncesi TMMOB Ziraat Mühendisleri Oda Başkanları ve akademisyenler oluşan bir grubun partiye katılımı nedeniyle bir tören düzenlendi. CHP lideri Baykal, partisine katılımdan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bu karar Türkiye tarımının adına alınmış bir karardır. Sizleri Türk çiftçisinin öncüleri ve sözcüleri olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu. Baykal, daha sonra CHP'ye katılan Ziraat Mühendislerine ve akademisyenlere parti rozeti taktı.

Reklam
Reklam

Partiye katılım törenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Baykal, AB uyum yasalarının TBMM'den geçmesinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, "TBMM, dünkü yaptığı çalışmayla tarihsel bir görev yerine getirmiştir. Çok büyük mutluluk duyuyorum. Meclis'te bulunan bütün partileri kutluyorum" dedi. Bu yasaya karşı çıkanları da kutladığını belirten Baykal, çünkü karşı çıkanlarında aslında çok yararlı olacağını bildikleri için engelleyici ve sabote edici bir tavır içinde olmamaya özen gösterdiklerini kaydetti, Bu çalışmanın Meclis'in ortak çalışması olduğunu vurgulayan Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimde gözler AB'ye yönelmiştir. AB, Türkiye'nin sıkışık takvim içinde, olağanüstü bir çabayla çok büyük bir hamle yapmasının önemini, değerini çok iyi değerlendirmelidir. AB, Türkiye'ye en kısa zamanda üyelik müzakerelerinin başlaması için bir takvim verilmelidir. Kopenhag kriterleri açısından Türkiye'nin dünkü çalışmayla ulaştığı nokta kıvanç vericidir. Bu tablo karyısında Türkiye il üyelik müzakerelerini ertelemenin kabul edilebilir, haklı bir gerekçesi, dayanağı kalmamıştır. İnanıyorum ki AB, TBMM'nin bu tarihi kararına yine tarihi bir anlayışla ve aynı düzeyde cevap vercektir".

Reklam
Reklam