"Büyük Altay" 100 Yaşında

İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - İzmir'de Karşıyaka'dan sonra kurulan ikinci kulüp olan Altay, yarın kuruluşunun 100. yılını kutlayacak.

İZMİR kulüpleri gibi bazı üniversite ve amatör kulüpleri asırlık kulüpler olarak dikkati çekiyor. Bu yıl Altay'ın dışında resmi kuruluş tarihleri 1914 olarak gözüken Beyoğluspor, Nişantaşı ve Darüşşafaka kulüpleri de 100. yıl coşkusunu yaşayacak. - 100. yıl kutlama programı Altay'ın 100. yıl kutlama programı yarın saat 12.30'da Cumhuriyet Meydanı'daki Atatürk Anıtı'na çelenk konuşmasıyla başlayacak. 100. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bastırılan ve PTT'nin 2014 resmi pul emisyonuna dahil olan Altay pulları ulusal ve uluslararası tüm kataloglarında yer alacak. 100. yıl dolayısıyla yarın akşam yapılacak baloda 100. yıl formaları da tanıtılacak. Ayrıca kulüp tarafında Fehim Kuruloğlu’nun Altay tarihi üzerine yazdığı tez çalışması, Orhan Adalı’nın bilimsel desteği ile kitap haline getirilecek. - Orhan Berent'ten farklı bir Altay tarihi Öte yandan daha önce Altay kongre üyeliğinden istifa eden Orhan Berent'in hazırladığı başka bir Altay tarihini anlatan kitap da nisan ayı içinde çıkarılacak. Orhan Berent, yaptığı açıklamada, Altay tarihini eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirdiği kitap için uzun süredir çalıştığını, bu süreçte aralarında Göztepeli ve Karşıyakalı olan arkadaşlarından destek aldığını söyledi. Daha önce Çetin Esen Kaftan'ın yazdığı kitabın daha çok kronolojik veriler içerdiğini kaydeden Berent, kendi kitabında Altay'ın kuruluşundan bugüne kadar olan süreci değerlendirdiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz