Büyük Ankara Festivali Yoğun Ilgi Görüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilerek bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Büyük Ankara Festivali'nin ilk...

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilerek bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Büyük Ankara Festivali'nin ilk günü büyük ilgi gördü.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen festivalin açılış konserini Funda Arar verirken, Fransız İp Akrobasi, Rus Ateş Tiyatrosu’nun dansçılarının şovları ve havai fişek gösterileri, alanı dolduranlar binlerce Başkentli tarafından heyecanla izlendi. Festivalin ilk günü, ünlü pop yıldızı Funda Arar, eski ve yeni şarkılarından oluşturduğu repertuarıyla sevenlerinin karşına çıktı. Hipodrom’da kurulan konser platformunda gençlerle birlikte eserlerini seslendiren Funda Arar, bazen hareketli, bazen de duygusal şarkılar seslendirdi. Sanatçı kendi şarkılarının yanı sıra Erkin Koray, Orhan Gencebay, Barış Manço, MFÖ gibi ünlü isimlerin eserlerini de yorumladı.

Reklam
Reklam

Büyük Ankara Festivali'nde, Büyükşehir Belediyesi daire başkanlıkları ve bağlı şirketlerin hazırladığı alanlar yoğun ilgi görüyor. Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın inşa ettiği Ankara evlerinden oluşan meydan, festival alanında nostaljik bir atmosfer estiriyor. Ankara evlerinde açılan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın BELMEK sergisi ise özellikle kadınların büyük beğenisini kazanıyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile ANFA’nın yan yana oluşturduğu yeşil alan festival alanına oksijen kaynağı olurken, pony atları ve evcil hayvanlar yine çocukların büyük ilgisini çekiyor. Ankara İtfaiyesi; çeşitli etkinlikler, BELKO; kömür çıkarma işlemlerinin canlandırıldığı maden, EGO Genel Müdürlüğü, otobüs, Ankaray ve metro sergisi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı projeler, Fen İşleri Daire Başkanlığı mini parkuru, ASKİ, içme suyu ile ilgili göremediklerimiz ile Ankaralılara sürprizler sunuyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı festival alanına kurduğu çadırda, Başkentlilere verdiği ücretsiz pek çok sosyal aktivitenin tanıtımını yaparken, çeşitli oyuncaklarla da çocukların akınına uğruyor. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ise eski Ankara fotoğrafları sergisi, nostaljik sinema ve eski başbakanlardan Adnan Menderes’in antika arabası ile meraklılarını ağırlıyor. Festival alanında ayrıca Keçiören, Mamak, Çubuk, Akyurt, Pursaklar, Şereflikoçhisar, Beypazarı gibi ilçe belediyeleri de kendi alanlarında hizmetlerini tanıtma fırsatı buluyor.

Reklam
Reklam

Festival alanında bulunan perdeciler çadırı ile onlarca alışveriş standı ise hem Shopping Fest’e hareketlilik katıyor hem de uygun fiyatlar ile tüketiciyi sevindiriyor. Unutulmaya yüz tutan Türk el sanatlarının hem sergilendiği hem satışa sunulduğu Limon Ağacı Çadırı da festivale hem değer hem renk katıyor. Büyük Ankara Festivali, en çok da tatile giren çocuklara karne hediyesi olma özelliği taşıyor. Yaz tatilini Ankara’da geçirmek zorunda olan ya da Başkent'e konuk olarak gelen çocuklar, şişme balon, kaydırak ve zıpzıpların, çeşit çeşit oyuncağın yer aldığı lunaparkın yer aldığı dev oyun alanında doyasıya eğleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: