Büyük Basenler

Basenlerim gittikçe büyüyor. Kilo alımımı eşitlemek için ne yapmalıyım?

Soru: Basenlerim gittikçe büyüyor. Kilo aldıkça, kilolarım sadece arkaya gidiyormuş gibi gözüküyor. Kilo alımımı eşitlemek için ne yapmalıyım?
-Jale-
Cevap: Niye diğer her şeyinizi de büyütmüyorsunuz! Sadece bir şaka, Jale. Aslında, ilk olarak bir bölgeye kilo almaya meyilliyiz ve sonda da o bölgeden kilo veririz. Senin için ise bu bölge açıkça basenlerin.

Kilo almak senin için sorun değil sanırım, tavsiye edebileceğim en iyi şey, üst vücudunuzdaki kas kütlelerini arttırmak. Bu beden yapınızın dengesini sağlayacak, böylelikle de büyük kalçalarınızın olduğunu hissetmeyeceksiniz, metabolizmanızı hızlandırarak kolayca kilo almayacaksınız.

Reklam
Reklam

“Chest Presses”, “lat Pull Down”, ve lat Raises’i omuzlarınız için, iki başlı kas kıvrılmalarını ve üç başlı kas uzanmasını kollarınız için deneyin.Yürüme, bisiklete binme ve tekerlekli paten yapma, çok iyi aerobik egzersizleridir ve basenlerimizi daha büyük yapmadan alt vücudumuzu çalıştırır.

Çömelmeler (bacaklar ve basenler)

Kollarınız yanlarınızda, başınızı kaldırıp durun. Dizlerinizi rahat (kenetlemeyin), ayaklarınızı omuz hizanızda tutun. Alt sırtınızda hafif bir eğim olabilir.Uyluklarınız zemine paralel olana kadar, popunuzu dışarıya doğru iterken yavaşça dizlerinizi bükün. Ek kasılma için uyluklarınızı ve popunuzu sıkın. Eğilirken omuz yüksekliğini geçene ve avuçlarınız aşağıya bakana kadar denge sağlamak için kollarınızı yukarıya doğru getirin. Şimdi de kollarınızı arkaya doğru bırakarak yükselin.