Eğitim uzmanı ve yönetim danışmanı Yılmaz Sönmez, "Büyük balık, küçük balığı yutar" anlayışının tarihe karıştığını belirterek, “İş dünyasındaki son gelişmeler ,yeni bir kavram oluşturdu. Artık çevik balık, her balığı yutar. Büyüklük, küçüklük, hattâ sermaye bile çok önemli değil. Çeviklik, hız, esneklik en değerli beceriler.” dedi.
Gaziantep'te Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) tarafından, “Çevik Şirket ve Çevik Şirket Yönetim Stratejileri” konulu bir konferans düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Hasırcı, Türkiye‘nin rotasını 2023 yılına kadar dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefine çevirdiğini hatırlattı: "Bu sebeple ülkemiz, önümüzdeki 10-12 sene boyunca sürdürülebilir büyümesini artan bir ivmeyle sürdürmek zorunda. Tabii ülkemizin büyümesi demek, şirketlerimizin de büyümesi demektir. Türkiye'nin bu hedefe, yarının büyük işletmelerinin desteğiyle ulaşacağı gerçeğini hepimiz bilmeliyiz ve buna göre hazırlanmalıyız. Biz iş dünyasının daha fazla inovasyona ihtiyacı var.”
Konferansta konuşan eğitim uzmanı ve yönetim danışmanı Sönmez de çevikliğin, günümüz iş dünyasında başarının en değerli anahtarlarından biri olduğuna dikkat çekti. Aile şirketi olsun ya da olmasın hepsinin mutlaka bir anayasası olması gerektiğini ifade ederek, “Aile şirketlerindeki başarılı örneklere karşılık bazılarının, büyüdükçe iş yükünün artmasına paralel olarak sorunları da artabiliyor. Şirketlerin, bunları önceden öngörüp planlarını buna göre yapması da büyük önem taşıyor. Bunun yanında geleneksel aile şirketi kültürünü sürdürmek de çok önemli. Bir önceki nesil, kendisinden sonra gelecek nesle o kültürü aktarmayı da bilmeli. Bu bilinçle yetişen yeni nesillerin sürdüreceği aile şirketleri daha uzun ömürlü olacaktır.” şeklinde konuştu. Yılmaz Sönmez, aile şirketlerini başarıya taşımak isteyen patronların nakit, iletişim, eleştiri, bağlılık, sevgi, şefkat ve güven kriterlerine dikkat etmesi gerektiğinin de altını çizdi. Kurumlaşmayı engelleyen faktörler hakkında da bilgi vererek şunları kaydetti: "Yönetim kadrosunun değişmemiş olması, birinci kuşak yöneticilerin halen etki olması, profesyonel yöneticilerin bu şirketlerde değerlendirilmemesi, danışmanlık hizmetlerinden yararlanılmaması, alışkanlıklar ve erteleme hastalığı, kurumsallaşmayı önemli ölçüde engelliyor. Hem büyük hem de hızlı şirketler. Piyasadaki değişimi doğru okuyan, doğru kurumsal stratejiler kuran, ileri teknoloji kullanan, beklenmedik gelişmelere hızlı tepki veren, hızlı kararlar alıp çabuk eyleme geçen, işleri sürüncemede bırakmayan, bürokrasiye aman vermeyip sonuç odaklı çalışan bu şirketler başarılarıyla göz kamaştırıyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz