Büyük hayal kırıklığı

Akdeniz Oyunları’nı Adana yapsın!

Akdeniz Oyunları’nın Mersin’de yapılacak olması kentte büyük sevinç yaratırken, tesislerin yetişmeme ihtimali nedeniyle oyunların bir kısmının Adana da yapılacak olmasının gündeme gelmesi büyük hayal kırıklığı yarattı. İki spor dalı karşılaşmalarının Adana’da yapılacağı kararının ardından yeni bir olimpiyat köyünün de Adana’ya yapılacağının açıklanması tepkileri üst noktaya çıkardı.Bazı grup eleme maçlarının da Adana’ya alınmasının gündemde olduğunu belirten Akdeniz Oyunları Düzenleme Komitesi Başkanı Taha Aksoy’un bu açıklamaları “Akdeniz Oyunları’nı Adana yapsın!” şeklinde ağır eleştirilere neden oldu.

Reklam
Reklam

Akdeniz Oyunları törenlerinin nerede yapılacağı belli değil!

2013 Akdeniz Oyunları kapsamında 54 tesisin kullanılmasının planlandığı, geçen ay 4 tesisin temelinin atılmasının ardından 4 yeni tesisin daha temelinin atılması hazırlıklarının yapıldığı belirtildi. 31 Mart’ta temeli atılması planlanan tesisler arasında Olimpiyat Köyü ve Arena Stadyumu’nun da bulunduğu vurgulandı.Akdeniz Oyunları’nın açılış ve kapanış törenlerinin yapılacağı yerin kesin olmadığını açıklayan Akdeniz Oyunları Düzenleme Komitesi Başkanı Taha Aksoy: “Zamanın daralması nedeniyle daha önce yapılan planlamalarda bazı değişiklikler yapılabilir. Son 8-9 ay kala senaryonun yazılacak. Mersin’de arena stadyumunda açılış ve kapanış törenlerini yapmayı planlıyoruz. Ancak bu bile kesin değil. Zira böyle bir stadyumda yapılması zorunluluğu yok. Hazırlıklar spor tesisleri ve konaklamanın dışında çok önemli olan alt yapı ve çevre düzenlemelerin yapılması da önemli bir yer tutuyor. 6 bin sporcu ve antrenörün gelmesi öngörülüyor. Yani diğer izleyicilerin dışında her gün bu sporcular için yemek hazırlanması, kumanyalar hazırlanması, antrenman ve ulaşım gibi çok geniş bir planlamaya ihtiyaç var. Gıda yönetimi de yapılması gerekiyor. 24 saat boyunca sıcak yemek vermek durumundasınız. Asıl zamanımızı yeni tesislerin yapımı değil mevcut tesislerin modernizasyonu alacak” demişti.

Reklam
Reklam

Herşey icra kurulu toplantısında netleşecek

Asıl senaryonun 13-14 Mart tarihlerinde toplanacak icra kurulu toplantısında netleşeceğini söyleyen Taha Aksoy: “Burada oyunlar için yapılandırılan 16 direktörlükle görüşmeler yapılacak. Çevre, spor, kentleşme gibi komisyonlarla yapılacak görüşmeler sonrası senaryo daha net ortaya çıkacaktır. Hazırlıklıların sadece tesisler açısından değerlendirilmesi doğru değil. Burada dışarıdan görünmeyen çok yoğun bir hazırlık var. Mesela güvenlik komisyonumuz, özellikle çok sayıda tesis ve firma ile görüşerek yangın vs gibi konuları denetliyor. Önümüzdeki süreçte denetim ekipleri kuracağız ve lokantalardan, kafelere ve eğlence yerlerine kadar denetlemeler yapılacak. Bunun sonunda belli kriterleri taşıyan yada hazırlıklarını yapan firmalara belgeler verilecek ve bir rehber hazırlanacak. Sporcularımıza ve konuklarımıza bu rehberler dağıtılacak ve oralara gitmeleri önerilecek” diye konuşmuştu.

Mersin’de asıl sıkıntı konaklama tesislerinde!

Asıl sıkıntının spor tesislerden daha çok oteller ve konaklama olduğuna dikkat çeken Akdeniz Oyunları Koordinatörü Taha Aksoy: “Mersin bu konuda biraz geride kalmış. Çünkü Akdeniz Oyunları kapsamında yazılı olan ve yazılı olmayan kurallar var. Ona göre yeni düzenlemeler yapılabiliyor. Şu anki planlamamıza göre Olimpiyat Köyü’nün bir bölümüne Adana’da olacak. Burada yapılacak spor müsabakalarında yarışacak sporcular bu köyde barınacak. Belki de önümüzdeki süreçte bazı eleme maçlarının da Adana’ya alınması düşünülebilir. Zira aradaki mesafe oyunlar için nizami bir uzaklık. Ancak takibi ki cazip değil” demişti.

Reklam
Reklam

Konuklar Adana Havaalanı’nda karşılanacak!

Yaptıkları planlamaya göre konukların Adana Havaalanı’nda karşılanarak kente getirmeyi planladıklarını belirten Aksoy: “Belki Mersin Limanı’da komşu ülkelerden gelecek deniz yoluyla gelecek konukları karşılamak için kullanılabilir. Gümrükte ile bu tür bir düzenleme şart. Sporcular gelecek, malzemeleri gelecek, bir anda bölge gümrüğünün birkaç katı sirkülasyon yaşanacak. Yani sporcuları da mağdur etmemek lazım. Gümrük görevlileri ve kapıları da belli bir düzenlemeden geçmek zorunda. En hızlı şekilde olimpiyat köyüne taşınması gerekiyor.

İzmir’de de benzer hazırlıklar yapıldı. Ancak oradaki avantaj zamandı. Daha geniş bir zaman dilimi olduğu için planlamalar daha rahat yapıldı. İzmir’de oyunlar için özel bir yasa da çıkarılması olması işleri kolaylaştırdı. Burada öyle bir durum yok. Yoksa spor altyapısı o kadar kötü değil Mersin’de sadece yollarda ve elektrik sisteminde yoğun bir düzenleme gerekiyor” şeklinde konuşmuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz