Büyük Küçük Herkes Kitap Okudu

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Adıyaman Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği (AKİD),...

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Adıyaman Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği (AKİD), Dünya Sevgililer Günü'nde kitap okuma etkinliği düzenledi.

14 Şubat Dünya Sevgililer Günü dolayısıyla Demokrasi Parkı’nda gerçekleşen etkinlik saat 14’te başladı, 14 dakika sürdü. Katılımcılar bir yandan kitap okurken, diğer yandan Gazeteci Yazar Kerim Baydak’ın Gecenin İçinden Güneşin Doğuşu (Nemrut Dağı), Enteresan Köyün Hikâyeleri, Acıyın Bana isimli kitaplarını alarak, yazara imzalattı. Etkinliğe Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Çelik, AKİD Başkanı Birsen Günay, Gazeteci Yazar Kerim Baydak ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Reklam
Reklam

Etkinliğin önemine binaen bir konuşma yapan AKİD Başkanı Birsen Günay, “14 Şubat’ta saat 14.14’de 14 dakika kitap okuyoruz’ etkinliğimize hoş geldiniz. İlk emri ‘Oku’ olan kitaba inanıyoruz, ama bir Norveçli, bir Alman, bir Japon bizden tam yüz misli kitap okuyor. Biz de bırakın öğrenciyi, öğretmenlerin çoğunluğu kitap okumuyor. Bilim adamlarının ve devlet adamlarının büyük bir çoğunluğu kitap okuyarak o seviyeye gelmişlerdir. Ülkemizde 65 bin kişiye bir kütüphane, 95 kişiye bir kahvehane düşüyor. En başta kitap okurken sıkılabilirsiniz; kendinizi okumaya zorlayın. Tıpkı doktorun verdiği zehir gibi ilaçları sağlığımız için zorla içtiğimiz gibi. Ayrıca ilk defa okuyacaksanız; maceralı, sürükleyici bir kitap olsun ki bütün kitapları sıkıcı sanmayalım.
Adıyaman’da kitap okuma ile ilgili farkındalık yaratmak, kitap okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Adıyaman Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu kampanya, yerelde başlayıp ulusala yayılmıştır. Adıyaman ile beraber eş zamanlı olarak birçok ilden kampanyamıza katılımlar oldu. Bu kampanyayı ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz Adıyaman Belediyesi’ne ve bugün bizleri yalnız bırakmayan tüm Adıyamanlılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Çelik ise şunları söyledi: “Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Yaratan'dan dolayı yaratılanı seven herkesin gününü kutluyorum. ‘Böyle bir günde neden böyle bir etkinlik’ diye sorarsanız, bizce toplumlar düştüğü yerden kalkar. Bugün gerçek sevgileri mumla arar hale geldik. Nerede Şirin için dağları delen Ferhatlar, Leyla’sı için çöllere düşen Mecnunlar. Sevgiye ve sevgiliye dair en güzel ifadeleri kitaplar barındırmıştır bağrında. Kitap, sevgi öykülerinin arşividir adeta. Hemen herkes en güzel ifadeleri ya bir şiir kitabından, ya da engin ruhlu bir yazarın satırlarından çalıp sunmuştur sevgiliye. İşte bu sebeptendir ki böyle bir etkinlikle kutlamaya karar verdik. Günümüzde görsel ve bilişim araçları bitpazarına düşürdü sevgiyi. Toplum olarak özlemini duyduğumuz o derin sevgiler kitap sayfalarında ve ne yazık ki kitaplarda tozlu raflarda mahkum bırakıldı.
Bize göre kadın erkeğine Allah’ın emaneti, her ikisi de bir birinin örtüsüdür. Yani bir birinin iffetini koruyan sıkıntılara beraber göğüs gerip gizleyen, birbirinin ayıplarını setreden bir elmanın iki yarısıdır sevgililer. Çünkü sevgi mahremiyettir. Gerçek sevgili zor ulaşılan mücadeleyle elde edilendir. Nefsen elde edilen sevgililer de sabun köpüğü gibidir. Bu vesile ile tüm halkımızı günde 10 dakika kitap okumaya davet ediyoruz. Gerçek sevgilerin tesisi için örfümüze, kültürümüze, inançlarımıza uygun davranışlarla eşler edinmenizi tavsiye ediyoruz. Bunun içinde başta gençlerimizin ve herkesin bol bol kitap okuyup, oradaki zenginliklere vakıf olması gerekmektedir. Bu vesile ile tekrar ‘Dünya Sevgililer Günü’nün 365 güne yayılarak kutlu olmasını temenni ediyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: