'Büyük olsun bizim olsun' dediler

Van'ın Erciş ilçesinde bir grup işadamı güçlerini birleştirerek Haydarbey Mahallesi'nde büyük bir fabrika kuruyor. İlçede...

Van'ın Erciş ilçesinde bir grup işadamı güçlerini birleştirerek Haydarbey Mahallesi'nde büyük bir fabrika kuruyor. İlçede faaliyet gösteren Alba Grup, Ereksan, Endam Mühendislik, Mutlukan İnşaat Elit Bilgisayar tarafından yaptırılan fabrikanın inşaatını Erciş Kaymakamı Ramazan Fani ziyaret etti,yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Erciş Kaymakamı Ramazan Fani burada yaptığı konuşmada ilçenin buna benzer yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek, "Erciş’te buna benzer işletmelerin sayısı artmalıdır. Bu tür işletmeler hem ilçe hem ülke ekonomisine sağlaması yanında istihdam açısından da önemlidir."dedi.Kaymakamlık olarak her zaman bu tür yatırımların yanında olacaklarını ifade eden Ramazan Fani, bu tür yatırımların diğer iş adamlarına örnek teşkil etmesini umduğunu belirtti.
ER-AL BİMS ve Hafif Yapı Elemanları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hatipoğlu ise Türkiye'nin en büyük sorunlarından birisinin işsizlik olduğunu belirterek, bu tesisin tamamlanması ile birlikte bir çok insana iş imkanı sağlanacağı kaydetti. Hatipoğlu, küçük sermayelerle büyük işler yapmak istediklerinin altını çizdi.
Firmanın Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü İnşaat Mühendisi Ercan Önal da ER-AL Bims Ve Hafif Yapı Elemanları A.Ş. olarak ilk etapta 50 kişiyi istihdam etmeyi planladıklarını ekim 2011 tarihinde üretime geçmeyi hedeflediklerini söyledi. İnşaat Mühendisi Ercan Önal, "Fabrikamız ilk etapta iki üniteden oluşacak.Birinci ünite blok Bims,ikincisi ise kilit taşı ve bordür imalatı gerçekleşecek. Ayrıca aha,sevkiyat, malzeme, stok ve nakliyat, yemekhane, teknik kalite kontrol, muhasebe idari kısımlarda ilk etapta 50 kişi istihdam düşünüldüğünü, tesisin alanında bölgede en gelişmişi olacağının iddiasında bulundu. 5 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 20 bin metrekare fabrikanın ekim ayında faaliyete geçmesi planlanıyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz