Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 74. yılı dolayısıyla Arguvan ve Arapgir ilçelerinde de anma törenleri düzenlendi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 74. yılı dolayısıyla Arguvan ve Arapgir ilçelerinde de anma törenleri düzenlendi.

Arguvan Kaymakamlığı önündeki törende, ilçe protokolü Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te sirenler çalışan törende, bayraklar yarıya indirildi. 2 dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı'nın okunduğu törenden sonra Arguvan Konferans Salonu'nda öğrenciler tarafında şiirler okundu ve Atatürk'ün anlatıldığı slayt gösterisi yapıldı.

Reklam
Reklam

Törene, Arguvan Kaymakamı Zafer Oktay, Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, Jandarma Komutanı Üsteğmen Vahit Sağdıç, İlçe Emniyet Amiri Doğan Çelik, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Aladağ ve çok sayıda vatandaş katıldı. Resmi törenin ardından Arguvan CHP İlçe teşkilatı temsilcileri de Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

-Arapgir'deki anma töreni-

Arapgir Hükümet Konağı önündeki törende de Atatürk Anıtı'na sırasıyla Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile AK Parti, CHP ve MHP'nin çelenkleri konuldu.

Saat 09.05'te saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunurken bayraklar yarıya indirildi.

Törenin ardından anma programı Yatılı Bölge Okulu Çok Amaçlı Salonu'nda yapıldı.

Atatürk'ün anlatıldığı programda, öğrenciler şiirler okudu. Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirildiği programda, Atatürk'ün hayatı hakkında sinevizyon gösterisi yapıldı.

Muhabir: Ramazan Taştaş - Fatih Mehmet Fadıllıoğlu / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: