Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz-Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Bakır: "Misak-i Milli Uğruna Kuvayi Milliye Ruhuyla Nöbetteolan Biz Muharip Gaziler Gözümüz Ileride, Anlımız Açıkbir Şekilde Nöbetteyiz"

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Ramiz Bakır, "Misak-i milli uğruna Kuvayi Milliye ruhuyla nöbette olan biz muharip gaziler

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Ramiz Bakır, "Misak-i milli uğruna Kuvayi Milliye ruhuyla nöbette olan biz muharip gaziler gözümüz ileride, anlımız açık bir şekilde nöbetteyiz" ifadelerini kullandı.

Bakır, 10 Kasım nedeniyle yaptığı açıklamada, büyük önder, eşsiz lider, evrensel insan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 74. yıl dönümünde özlemle andıklarını kaydetti.

Atatürk'ün kurduğun ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceklerini, dahili ve harici bedhahlara göz açtırmayacaklarını bir kere daha yenilediklerini ifade eden Bakır, açıklamasında şunları belirtti:

Reklam
Reklam

"Misak-i milli uğruna Kuvayi milliye ruhu ile nöbette olan biz muharip gaziler gözümüz ileride, anlımız açık bir şekilde nöbetteyiz. İlkelerinden taviz vermemiz asla söz konusu değildir. Laik demokratik Türkiye Cumhuriyetini canımızla, kanımızla ve kararlılığımızla koruyacak ve yaşatacağız. Aziz Ata'm, yokluğuna alışamadık. Bu hasretimizi ilkelerinle, ilkelerinize olan inancımızla bütünleştirip ülke hizmetine dönüştürmekteyiz."

Türk Yerel Hizmet-Sen İl Temsilcisi Mustafa Şener de devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı ve komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 74. yıl dönümünde minnet ve saygıyla andıklarını kaydetti.

"Tarih boyunca dünya düzenine şekil veren sayısız devlet adamı çıkaran Türk milletinin yetiştirdiği en büyük liderlerden biri de, şüphesiz ki Mustafa Kemal Atatürk'tür" ifadelerine yer veren Şener, açıklamasında, Atatürk'ün işgal altındaki vatan topraklarını kurtarmak amacıyla çaresiz bir millete rehber olduğunu belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Milletin istikbalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" görüşünü parola kabul ederek üstün askeri dehası ile aziz vatan topraklarını işgalden kurtardığını ifade eden Şener, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Gerçekleştirdiği siyasi, sosyal ve ekonomik reformlarla kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti çağdaş medeniyet seviyesini aşma yolunda önemli atılımlar gerçekleştirmiş ve bunun devamı olarak bugün bütün dünyanın gıpta ile baktığı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti nitelikleriyle mücehhez devlet yapımız ortaya çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Eserlerini yaşatmak için çalışacağımızı açık yüreklilikle ifade ediyoruz."

Muhabir: Salim Taş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: